Hlavní obsah

Konec fotoalb z dovolených? Jen tři procenta lidí si fotky tisknou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, že nastal soumrak tištených fotek. Zatímco před deseti lety si lidé vzájemně ukazovali fotoalba z dovolených, dnes už si takřka výhradně ukazují fotografie v elektronické podobě. Ve Velké Británii si už tisknou fotografie z cest pouze tři procenta lidí. Za novým trendem stojí podle nové studie zejména rapidní vzestup sociálních sítí.

Foto: Profimedia.cz

Lidé si své snímky z dovolených už takřka vůbec netisknou.

Článek

Průměrný Brit pořídí během týdenní dovolené v zahraničí více než 300 fotografií. Jak ale odhalila nedávná anketa, takřka všechny z těchto snímků budou existovat pouze v digitálním světě. Jen asi každá desátá fotografie je podle autora tak dobrá, že stojí za sdílení s přáteli na sociálních sítích jako je Facebook nebo Twitter.

Celých 97 procent z 2162 respondentů uvedlo, že by si nikdy nevytiskli fotografii z cesty, aby si ji posléze dali do fotorámečku či alba.

"Myslím, že je opravdová škoda, že si víc lidí netiskne své fotografie z dovolených, ať už do rámečků nebo alb. Ty kvalitnější se pak dají vytisknout i na plátno a rozmístit po domě na zdech," uvedl Chris Clarkson ze společnosti Sunshine.co.uk, která anketu provedla.

"Lidé si v dnešní době až příliš uchovávají fotky jen na počítačích či profilech na sociálních médiích a jinak vlastně neexistují. Přitom právě vytištěné snímky kolikrát mohou dělat člověku velkou radost," dodal Clarkson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám