Hlavní obsah

Karanténa na naše náklady nebo tryskáčem domů, láká hotel hosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní hotel na Bahamách láká návštěvníky na poměrně neobvyklou nabídku. Těm, u nichž se během pobytu prokáže covid-19, na vlastní náklady zajistí karanténu, nebo je soukromým tryskáčem dopraví domů. Má to však háček. Návrh se týká pouze amerických hostů, ti navíc musejí po příletu zamířit do hotelu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bahamy jsou na turismu, podobně jako řada dalších karibských destinací, závislé. Resort Baha Mar se proto svou nabídkou snaží přilákat potenciální hosty. Zavazuje se proto na vlastní náklady prodloužit návštěvníkům pobyt, pokud se u nich prokáže covid-19, přičemž obdrží i stravovací kredit až na 14 dní, uvádí server Independent.

V případě, že by se hosté potřebovali vrátit a strávit karanténu domu, hotel je do USA odveze soukromým tryskáčem zdarma.

Nabídka má ovšem háček. Resort Baha Mar musí být totiž prvním místem, kam se turisté po příletu na Bahamy vypraví. V hotelu jsou návštěvníci po příjezdu otestováni, stejně tak před odletem domů. Dalšími povinnými pravidly je nošení roušek ve veřejných prostorách a dodržování rozestupů. V takovém případě pak budou mít hosté na případnou karanténu nárok.

S nabídkami na nalákání turistů přicházejí resorty v nejrůznějších koutech světa. Řada karibských destinací se v loňském roce snažila přilákat třeba zahraniční pracovníky, kteří mohou povolání vykonávat i na dálku. Maledivské hotely zase zkoušejí štěstí balíčky na libovolně dlouhé pobyty nebo pronájmem celého resortu.

Na Bahamách se draží velký soukromý ostrov. Startovní cena je astronomická

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám