Hlavní obsah

Kam s dětmi v druhé půlce prázdnin? Třeba naboso Jižním Tyrolskem

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli si lámete hlavu s tím, kam ve zbytku prázdnin ještě vzít své ratolesti, popřemýšlejte o dovolené v Jižním Tyrolsku. V tomto severoitalském regionu svítí slunce celých 300 dní v roce, louky tady voní bylinkami a voda v jezerech má teplotu tak akorát na koupání.

Foto: Archiv Südtirol

Louky, lesy, jezera i tematické výlety a zábavné atrakce - dovolenou v Jižním Tyrolsku lze strávit mnoha způsoby.

Článek

Ti, kteří při procházkách lesem rádi mlsají borůvky, si v Jižním Tyrolsku budou připadat jako v ráji. V srpnu tady totiž o tyto tmavomodré perly není nouze. Okoštovat můžete i čerstvé brusinky. Odhlédneme-li od lesních pochoutek, hlavním jihotyrolským lákadlem jsou rozmanité výlety a možnosti, jak si naplno užít zbytek prázdnin se svými potomky.

Plné hrsti zážitků

Z horské vesnice Aldino (německy Aldein) se můžete společně s rodinou vydat na poučnou a zábavnou Geo stezku vedoucí osmikilometrovou soutěskou Bletterbach. Té se někdy přezdívá jihotyrolský Grand Canyon a je zapsaná na seznamu UNESCO.

Stezkou provází turisty 16 informačních tabulí. Jdou po stopách dinosaurů a zkamenělin. Děti tady objevují střípky pradávného života na Zemi a zúčastnit se mohou také speciálních dětských prohlídek. Ty se konají o sobotách 10., 17., 24. a 31. srpna.

Místo bazénu horské jezero

Jižní Tyrolsko se může pochlubit nejteplejším alpským jezerem. Jmenuje se Caldaro (německy Kaltern) a kromě toho, že se děti mohou do sytosti vyřádit při koupání, je tu k dispozici také lanové centrum s 12 trasami různých obtížností. Dolů se návštěvníci dostávají buď po jedné ze 24 skluzavek, nebo zhoupnutím zavěšení na laně.

Kouzelná túra pro odvážné

Pokud hledáte výlet, který zaujme i ty nejmenší, zkuste čarodějnickou stezku Hexenquellen v Alpe di Siusi (neměcky Seiser Alm). Vyráží se od horské chaty Tirler ležící v oblasti Saltria. Toto místo je zároveň i cílem.

Stezka je dlouhá zhruba dva kilometry a chodí se po ní naboso. Děti tak mají příležitost poznávat přírodu skrze všechny své smysly. Na nejedné zastávce se potkají se zdejší čarodějnicí Curandinou a její sovou Emmou, která je proslulá svou moudrostí. Cestou pak můžete dojít až k léčivým sirným pramenům...

Reklama

Výběr článků

Načítám