Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyzkoušejte sporty nebo vyrazte na hrady

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se ještě nevzdává a toho je třeba využít. Vyrazte strávit odpoledne na pražskou Ladronku, kde si s dětmi můžete vyzkoušet nejrůznější obvyklé i neobvyklé sportovní aktivity. Za sportem můžete vyrazit také do teplického centra Olympia. Pokud dáváte přednost historii, na řadě hradů se konají akce, které vás zavedou mezi indiány, do středověku či období první republiky.

Foto: Profimedia.cz

Vyzkoušejte si s dětmi lukostřelbu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Ladronkafest

Zejména rodinám s dětmi je určen Ladronkafest, který se koná tuto sobotu na Břevnově. Udělejte si hezké odpoledne, při němž si budete moci vyzkoušet spoustu neotřelých aktivit, například lyžování na simulátoru nebo takzvaný slackline, chození po provaze. Na děti pak čekají workshopy, ale také sportovní a dovednostní soutěže. Více informací najdete zde.

Sousedské slavnosti

V sobotu se do Prahy vracejí sousedské slavnosti Zažít město jinak, které vám představí 60 míst v metropoli tak, jak je neznáte. S přáteli, známými či rodinou budete moci posedět nad kávou nebo sladkými dobrotami, ochuzeni nebudete ani o koncerty, divadla, dílny pro dospělé i děti nebo hry pro nejmenší. Akce se koná i mimo Prahu. Podrobnosti o akci naleznete zde.

Víkend na hradě

Na Pražském hradě se uskuteční jubilejní 30. dětský víkend, který zábavnou formou umožňuje rodinám a jejím nejmenším členům poznat celý hradní areál a dozvědět se zajímavosti z českých dějin. V exteriérech čeká na účastníky šest úkolů, start i cíl je na severním palácovém dvorku. Čekají na vás také šermíři, výtvarná dílna nebo ukázky řemesel. Více zde.

Středočeský kraj

Indiáni na Točníku

Vypravte se za původními obyvateli Severní Ameriky na hrad Točník. Když projdete několika připravenými zkouškami, získáte titul pravého indiánského bojovníka. Dovednostní aktivity zahrnují třeba lukostřelbu, běh nebo rozdělávání ohně bez sirek. Za zvuků bubnů si budete moct zatančit nebo se pobavit u loutkového divadla. Další informace najdete zde.

Slámohraní

Vyrazte si užít víkend plný slámy. V Kutné Hoře se uskuteční Slámohraní, které nabídne obří hrad, bludiště nebo cyklodráhu vystavěnou z balíků slámy. Kromě těchto atrakcí je připravena řada tvořivých dílniček nebo her, například hod oštěpem, slamákem či střelba z luku. K poslechu bude hrát živá country hudba. Podrobnosti najdete zde.

Jihočeský kraj

Selské slavnosti

Na Angus farmě Rančice se v sobotu chystají Selské slavnosti. Ty vám od dopoledních hodin nabídnou pestrou škálu aktivit včetně tancování, jízdy na koních či prohlídky samotné farmy včetně zvířat, ale dozvíte se také, jak pro děti zdravě uvařit. K vidění budou také ukázky výcviku služebních psů nebo prodej farmářských dobrot. Tatínkové, pokud nebudou řídit, zase přivítají ochutnávky piva z místního pivovaru. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Radoušovy hry

Navštivte na jeden den středověk. V podhradí hradu Radyně ve Starém Plzenci se uskuteční 13. ročník akce nazvané Radoušovy hry, kde na návštěvníky, jak už název napovídá, čekají tematicky laděné hry a soutěže. V rámci hlavního programu vystoupí středověká kapela, šermíři, představí se i divadelníci. Zájemci se budou moci projet na koni a mnoho dalšího. Více informací zde.

Karlovarský kraj

Rodinný den

Stravte zábavný den s rodinou. Vyrazte do Kyselky, kde je pro vás připraven program, který čítá například jízdy parním vláčkem na trati Kyselka-Vojkovice, malování na obličej nebo promítání pohádek v kině. Pro kreativní děti budou připraveny také dílničky, pro ty sportovně založené možnost vyzkoušet si skákadla. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Sportovní festival

Chcete své dítko vést ke sportu? Pak vyrazte v sobotu do obchodního centra Olympia Teplice, kde se představí množství sportovních klubů a kroužků od fotbalu přes aerobik až po plavání. Na místě si budete moci některé aktivity i přímo vyzkoušet, připravena je také freestyle show na u rampě, inline dráha nebo boxerský ring.

Liberecký kraj

Historický den

Na hradě Grabštejn se v rámci Dnů evropského dědictví chystá speciální program. Vyrazte v sobotu na speciální prohlídky nejkrásnějšími i běžně nepřístupnými prostory památky. Připraveny jsou dospělé verze prohlídek s ochutnávkou dobové kuchyně, ale i dětské kostýmované, kde budou malí návštěvníci plnit nejrůznější úkoly. Připraveny jsou i tvůrčí dílničky. Podrobnosti najdete zde.

Královéhradecký kraj

Rudolfovy slavnosti

Každý rok se ve Svobodě nad Úpou konají Rudolfovy slavnosti. Letos připadají na tento víkend a čeká vás tematický historický program. Zahájen bude příjezdem Rudolfa II. a historickým průvodem. Chybět nebudou ani šermířská vystoupení, žongléři nebo ukázky mučírny. Dospělí budou moci ochutnat vína, medovinu, děti se zatím zabaví s řemeslníky. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Kladruby naruby

Program pro celou rodinu čeká v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem. Kromě toho, že se návštěvníkům předvedou koně, můžete se těšit také na hudební a divadelní vystoupení, ale i nejrůznější atrakce a soutěže pro děti. V rámci jarmarku si budete moci nakoupit rukodělné výrobky nebo nahlédnout přímo pod pokličku jednotlivých řemesel. Po celý den se budou také konat prohlídky stájí i zámku. Více informací zde.

Vysočina

Za první republiky

Zámek ve Žďáru nad Sázavou chystá na víkend speciální prohlídky, které vás zavedou do historie. Nikoli však výrazně hluboké, představí vám památku za období první republiky. Zjistíte, jak areál tehdy vypadal a kdo ho obýval. Setkáte se s pošťákem, hasiči nebo učitelem ze zámecké školy. A provázet vás bude pekařka. Prohlídka je vhodná i pro děti. Více zde.

Jihomoravský kraj

Den pand

V sobotu se bude v brněnské zoo oslavovat mezinárodní den pand. Nikoli však těch nejznámějších velkých, ale červených. Pro návštěvníky bude připraveno pět stanovišť, na nichž se o životě těchto zvířat dozvědí zajímavosti a nejrůznější informace. Chybět nebudou soutěže nebo komentované krmení, které se uskuteční v dopoledních hodinách. Více naleznete zde.

Olomoucký kraj

Prohlídky hradu

Na hradě Šternberk se v rámci Dnů evropského dědictví uskuteční rozšířené prohlídky. Hradem vás provedou průvodci v historických kostýmech, kteří vás zavedou i do běžně nepřístupných prostor, trasa povede i půdními prostory nebo k restaurované strojovně výtahu, který patří mezi technické unikáty hradu. Co dalšího vás čeká, se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Podzim na vesnici

Připomeňte si, jak vypadal život našich předků, když na vesnici dorazil podzim. Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm se seznámíte s prací na poli, zejména v období sklizně. Letos bude akce zaměřena na zpracování brambor, dozvíte se proto, jak je naši předci využívali. Ochutnat budete moci tradiční valašská jídla a nebude chybět ani cimbálovka nebo dudák. Program naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Dny NATO

Víkend plný leteckých, vojenských, policejních i záchranářských ukázek, to jsou Dny NATO, které se uskuteční v Ostravě. Velkolepá přehlídka nabídne besedy, filmové projekce i semináře, menší návštěvníci ale ocení především výstavu nejrůznějších strojů, zejména letadel. A samozřejmě pak exhibice na obloze. Vstup je bezplatný. Kompletní program akce najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám