Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do divadla na pohádku nebo na maškarní bál

Novinky, mšv

Únor už je za dveřmi a při prvním víkendu chystá řadu rozmanitých akcí. Vydejte se s dětmi na karneval, ať už s klauny nebo v námořnickém stylu. Navštívit můžete také divadla a zpříjemnit si den pohádkou, třeba tou o Křemílkovi a Vochomůrkovi. Akčnější program vás čeká při historické bitvě.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi do divadla. Ilustrační foto

Článek
Praha

Do pařezové chaloupky

Navštivte v neděli skřítky Křemílka a Vochomůrku v jejich pařezové chaloupce. Tedy přesněji řečeno v Divadle v Rytířské, kde se můžete společně vypravit za dobrodružstvím. Dvojice skřítků opraví zlobivé kukačky, se zlým rakem svede boj o vodní pramen nebo se setká s Ledovou panenkou. Více informací zde.

Výstava koček

Přemýšlíte, že rozšíříte svoji rodinu o čtyřnohého člena? Pak vyrazte v neděli na výstavu koček bez domova do Plechárny. Budete si moci všechny chlupaté uchazeče a uchazečky o nový domov prohlédnout nebo si o nich jen popovídat. Na děti čeká několik soutěžních stanovišť, kde budou moci otestovat své znalosti a schopnosti. Další informace zde.

Výstava loutek

V areálu Ctěnického zámku probíhá až do začátku března výstava loutek Zdeňka Podhůrského. Pokud vám výtvarníkovo jméno nic neřekne, pak vězte, že stojí třeba za večerníčkovými Broučky, dále také Neználkovými příhodami nebo Dobrodružstvími Čokoládového panáčka. Kromě samotných loutek uvidíte kresby, náčrty nebo i pracovní fotografie. Více zde.

Středočeský kraj

Na krmení zvířat

Navštivte Zoopark Zelčín a podívejte se, jak žijí zdejší zvířátka. V rámci komentované prohlídky si je budete moci pohladit a společně je také nakrmit. Procházka trvá asi 40 minut, vzhledem k chladnému počasí nepodceňte oblečení. Místa si také raději rezervujte předem. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Námořnický bál

Malým i velkým je určen karneval, který se v sobotu koná v Dačicích. Užijte si spoustu zábavy na akci, jejíž tématem budou námořníci a vše s nimi spojené. Nahoďte proužky, bílé čapky a vyrazte si zatančit, zazpívat nebo zasoutěžit. Maskovaní návštěvníci budou mít snížené vstupné. Více informací zde.

Plzeňský kraj

Lidé a zvířata

Rozdíly mezi lidmi a zvířaty jsou na první pohled zřejmé. Pokud se chcete ale pustit do hlubšího bádání, navštivte plzeňskou Techmanii, kde se ponoříte do tajů zvířecí říše. Zjistíte například, jak daleko dokáže skočit blecha, jak silný stisk má hyena a mnoho dalšího. Interaktivní expozice vás vzdělá zábavnou formou. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Maškarní bál

Odpoledne plné zábavy, her, soutěží, písniček a tancování se chystá na sobotu v Mariánských Lázních. Nasaďte s dětmi kostýmy a vyrazte na tamní maškarní bál ve Společenském domě Casino. Těšit se můžete také na šapitó šou s klauny. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Tvůrčí dílna

Vytvořit si originální sešit budete moci v rámci tvůrčí dílny, která se v sobotu uskuteční v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích. Proběhne v rámci výstavy děl Anny Zemánkové, jejíž tvorba je prodchnuta fantaskními rostlinami i živočichy. Na workshopu společně s dětmi budete moci rovněž popustit uzdu svojí fantazii a prožít zábavné odpoledne. Více zde.

Liberecký kraj

Závody po staru

Všem věkovým kategoriím je určen devátý ročník Zásadské pralyže aneb Závodů po staru v Zásadě. Závodit se bude v běhu na 100 metrů a jeden kilometr, zásadní je dorazit v dobovém úboru. Připravena je i kategorie dětská, ratolesti mají vstup navíc zcela zdarma. Připraveno je také občerstvení nebo promítání Krkonošských pohádek. Více zde.

Královéhradecký kraj

Velká pětka Afriky

Víte, komu se v Africe přezdívá Velká pětka? Jsou to zvířata člověku mimořádně nebezpečná, ale také silně zasažená pytláctvím. Prozkoumejte příběh těchto velikánů v safari parku ve Dvoře Králové, kde si mimo jiné prohlídnete malované struktury kůže nebo otisky nohou a kopyt. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Den ve středověku

Přeneste se na jeden den do středověku. V sobotu začíná v Poličce interaktivní výstava, během niž zjistíte, jak se v minulosti žilo na hradu i v podhradí, jak se válčilo a jaké zbraně se používaly. Vše si navíc budete moci osahat. Vyzkoušet si budete moci gotický oděv nebo kroužkovou košili i rytířskou přilbu. Podrobnosti zde.

Vysočina

Do pohádky

Měly vaše děti hezké vysvědčení? Tak to se s ním mohou pochlubit čarodějnici Kanimůře v Pohádkové vesničce ve Sněžném. Na programu je komentovaná prohlídka venkovních prostor vesničky, chybět nebudou kromě čarodějnice ani další kouzelné bytosti či soutěž za sladké odměny. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Zimní bitva

Historie ožije v sobotu v Army Parku v Ořechově. Návštěvníci budou moci přihlížet bitvě, která bude tentokrát inspirovaná událostmi, které se roku 1945 odehrály u maďarského hlavního města Budapešť. Čeká vás několik stovek účinkujících v dobových uniformách, ale také historická vojenská technika. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Dětský karneval

Na karneval můžete s dětmi vyrazte také do Kulturního domu v Bludově. Koná se v neděli a láká na zábavný program s klauny, průvod masek, ale také diskotéku, jejíž součástí budou taneční soutěže. Děti mají vstup zdarma. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Měsíc chytrých hraček

V sobotu začíná na zlínském zámku putovní výstava chytrých hraček, které mají edukativní charakter. Vaše ratolesti si budou moci vyzkoušet dřevěné hračky, logické hry nebo stavebnice, včetně těch méně známých. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Život hmyzu

I ve světě nejdrobnějších zvířat existují velká společenství s pevnými vazbami. Pronikněte do života hmyzu v rámci výstavy, která se koná v Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku. Dozvíte se nejzajímavější fakta o vosách, termitech, včelách či mravencích, připraveny jsou také doprovodné aktivity pro děti, pomocí nichž poznají hmyz zábavnou formou. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám