Hlavní obsah

Kabinu letadla zaplnil kouř, několik pasažérů skončilo v nemocnici

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnou situaci zažili ve čtvrtek cestující společnosti Hawaiian Airlines mířící do Honolulu. Před přistáním naplnil kabinu letadla hustý kouř způsobený unikajícím olejem. Po dosednutí na ranvej museli pasažéři opustit letoun pomocí evakuačních skluzavek a sedm lidí bylo následně odvezeno do nemocnice, napsal server Independent.

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo asi 20 minut před přistáním, letadlo však nikterak ohroženo nebylo. Jak ukázalo vyšetřování, kouř vznikl kvůli unikajícímu oleji, který kapal na rozpálené části motoru a dostal se tak skrze ventilaci na palubu a do zavazadlového prostoru.

V kabině si kvůli kouři museli cestující zakrýt ústa, protože byl velmi hustý a zaplnil celý prostor. Po přistání byly pro rychlejší opuštění letadla použity evakuační skluzavky, pod nimiž už čekal personál. Sedm lidí muselo být kvůli ztíženému dýchání převezeno do místní nemocnice, zbytek cestujících a posádka byli transportováni autobusem na terminál.

„Upřímně se za tento incident omlouváme a děkujeme pasažérům, ale i letištním pracovníkům za jejich rychlou spolupráci a asistenci při evakuaci. Letoun podrobíme podrobné inspekci, než ho opět pustíme do provozu,“ uvedla společnost Hawaiian Airlines v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám