Hlavní obsah

Jezera lásky v Emirátech jsou vidět až z vesmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj se pyšní řadou unikátních staveb. Jedna z méně známých atrakcí však leží až za městem v poušti. Jsou jí umělá jezera ve tvaru dvou spojených srdcí, která jdou podle serveru Daily Mail vidět až z vesmíru. Atmosféru místa dokreslují ještě tisíce stromů vysázených tak, aby při pohledu z ptačí perspektivy tvořily slovo love, tedy láska.

Foto: Profimedia.cz

Jezera ve tvaru dvou srdcí vznikla v roce 2018.

Článek

Jezera nazvaná Love Lake Dubai se rozkládají na celkové ploše 55 tisíc metrů čtverečních a právě díky své nadměrné velikosti mají být viditelná až z kosmu. Jde o relativně novou atrakci, jež však leží poměrně stranou od města – v poušti vyrostla teprve v roce 2018 a do povědomí turistů ji dostal dubajský korunní princ, který fotografii jezera sdílel na Instagramu.

Motiv srdce je přítomný všude kolem jezera, jde například o různé oblouky, u kterých se mohou návštěvníci vyfotit. U vody se dá ale dělat také řada aktivit, například piknikovat či grilovat na vyhrazených místech. Turisté se rovněž nejmělčím místem jezera mohou brodit a obdivovat barevné rybky, které ve vodě žijí.

V Dubaji vznikne mrakodrap ve tvaru kolíčku na prádlo

Cestování

„Pokud jste nadšenci do fitness, podél vede také trasa pro běžce a jezera jsou navíc blízko cyklostezky Al Quadra Cycling Track,“ uvádí dubajská turistická organizace.

Jezera v celé jejich kráse lze samozřejmě nejlépe spatřit ze vzduchu. V takovém případě je nejlepší volbou vyzkoušet let balonem, který je oblíbenou kratochvílí mnoha návštěvníků Dubaje. Nevyjde však nikterak levně, cena se pohybuje průměrně kolem sedmi tisíc korun na osobu.

Dovolená v Dubaji v době covidové? Závan normálního života

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám