Hlavní obsah

Ještěd v sobotu zahájí sezonu na nové sjezdovce. V neděli zase zavře

Skiareál na Ještědu v Liberci v sobotu zahájí sezonu, i když od neděle bude muset na základě vládního zařízení provoz opět zastavit. Lyžovat bude možné na sjezdovce Nová Skalka dlouhé 1,5 kilometru, která byla nově vybudována před letošní sezonou. Otevření areálu ve středu potvrdil ředitel střediska Jakub Hanuš.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Uděláme z toho takový opening nové sjezdovky pro veřejnost,” řekl Hanuš. Na sjezdovce je až 40 centimetrů sněhu, otevřeno bude v sobotu od 7.30 do 16.00.

Nová Skalka by měla odbourat největší nedostatek ještědského areálu, což byly úzké sjezdovky. Tato má na šířku až 45 metrů, pro celou ale zatím není dostatek sněhu. „V rámci možnosti to ale bude důstojné lyžování na nějakých 30 metrech šíře, což bude výrazně lepší než v minulosti,” řekl ředitel skiareálu.

V Česku se od neděle 27. prosince zpřísní protikoronavirová opatření, aby odpovídala nejvyššímu, pátému stupni protiepidemického systému PES. Zastavit se tak bude muset i provoz lyžařských vleků. Lyžařské areály přitom mohly otevřít kvůli opatřením proti koronaviru od 18. prosince.

Většina obchodů bude muset zavřít nejméně do 10. ledna

Koronavirus

V Libereckém kraji se nedá aktuálně lyžovat v žádném zimním středisku. Sníh na horách není, teploty jsou nad nulou a prší. V pondělí ještě bylo možné lyžovat na Severáku v Jizerských horách. I tento areál je uzavřený kvůli oblevě a čeká se na ochlazení, které by mělo přijít v noci ze Štědrého dne na Boží hod. „Další provoz upřesníme dle vývoje počasí a vládních covid nařízení,” uvádí na svém webu provozovatelé střediska.

Krkonošská střediska Rokytnice nad Jizerou a Harrachov ještě před rozhodnutím vlády plánovala, že by od pátku spustila provoz svých lanovek alespoň pro pěší turisty. Zatím se neví, zda od toho záměru ustoupí.

Reklama

Výběr článků

Načítám