Hlavní obsah

Jen pro odvážné. Kanada chystá otevření svého nejvyššího visutého mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kanadě v květnu otevřou novou atrakci pro turisty, kteří mají pro strach uděláno. Bude jí tamní nejvýše položený visutý most, který od země dělí 130 metrů. Golden Skybridge se nachází nedaleko městečka Golden v Britské Kolumbii a dostane hned i jednoho menšího sourozence.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba mosty nabídnou působivé výhledy na vrcholky hor a do lesů Britské Kolumbie. Propojí je asi tříkilometrová stezka.

Na nižším z mostů, který bude ve výšce „pouhých“ 80 metrů, si budou moci turisté vyzkoušet svou odvahu než vstoupí na jeho rekordního sourozence. Obě atrakce se podle serveru Daily Mail stanou těmi vůbec nejvýše položenými visutými mosty v Kanadě.

„Údolí Columbia Valley je pamětihodné místo s unikátní pozicí, které nabízí dostupné zážitky v horách. Ať už si uděláte zastávku v městečku Golden nebo tranzitujete z Alberty do Britské Kolumbie, Golden Skybridge se brzy stane ikonickou lokalitou jak pro místní, tak turisty,“ míní David Barry, šéf společnosti Pursuit, která za visutým mostem stojí.

Pro návštěvníky, kterým by samotná procházka po mostě nepřišla dost adrenalinová, bude k dispozici také lanová houpačka v tandemu nebo zipline přes kaňon. Obě atrakce se mají otevřít během léta.

Visuté mosty vznikly v opravdu pozoruhodné lokalitě. Městečko Golden je totiž obklopeno hned několika národními parky. Oblast má navíc tradici, co se týče venkovních dobrodružných aktivit. Běžně se tu na svých cestách zastavují lidé jedoucí z Calgary, Banffu, oblasti Okanagan či Vancouveru.

V Portugalsku otevírají nejdelší visutý most pro chodce na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám