Hlavní obsah

Je libo očkování? Maledivy ho chtějí nabízet turistům při příjezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maledivy chtějí zpátky turisty za každou cenu. Plánují proto zahraničním návštěvníkům při jejich příjezdu nabídnout i možnost očkování, na které by ve své zemi mohli jinak čekat dlouho. Informuje o tom server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Maledivy chtějí přilákat turisty stůj co stůj.

Článek

Podle tamního ministra cestovního ruchu Abdully Masúma půjde o takzvanou 3V iniciativu — visit, vaccinate, vacation neboli návštěva, vakcína a dovolená. Země chce tímto krokem přilákat návštěvníky, Maledivy jsou totiž na příjmech z turismu závislé, tvoří až 67 procent tamního HDP.

Ministr však zatím neupřesnil datum, kdy by mohla iniciativa odstartovat. Prioritou pro Maledivy zůstává naočkovat oběma dávkami vakcíny především domácí populaci. Velmi brzy by však mělo ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s příslušnými orgány oznámit, jak se uvolní pravidla pro turisty, kteří se už nechali naočkovat ve svých domovinách.

Podle Masúma dostalo první dávku vakcíny už 90 procent lidí zaměstnaných v turistickém sektoru, dohromady asi 53 procent celé maledivské populace.

Iniciativa 3V není přitom prvním lákadlem, s nímž vláda přišla. Před několika měsíci oznámila zavedení jakéhosi věrnostního programu, který ocení navrátivší se cestovatele. Od prvního prosince mohou turisté sbírat body, jejichž výše závisí nejen na četnosti návštěv, ale také délce pobytu. K dispozici jsou jim pak odměny.

Zájemci si mohou na Maledivách pronajmout celý ostrov za milion dolarů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám