Hlavní obsah

Jako z pekla. Při osmihodinovém letu nepřetržitě křičelo dítě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nepříjemný let prožili cestující při cestě z Německa do amerického New Yorku. Po dobu osmi hodin jim na palubě křičelo malé dítě, které navíc lezlo po sedačkách. Někteří pasažéři prý zkušenost popsali jako let z pekla, jelikož chlapcovy skřeky v nadsázce přirovnali k démonickému jekotu. Nevšední zážitek jeden z cestujících natočil, informoval Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco si cestující při nástupu nejspíš představovali, že si během osmi hodin odpočinou a vyspí se, tato iluze brzy vzala za své. Ještě před odletem na sebe totiž upozornil tříletý chlapec neobvykle silným a nekončícím jekotem. Pasažér Shane Townley průběh letu natáčel, ke smůle cestujících chlapcův křik v průběhu cesty neustával.

Matka dítěte prý letušce řekla, že její syn má behaviorální problémy a snažila se ho zklidnit. Nic však nezabíralo.

„Zdálo se, že je na to už zvyklá,“ řekl Townley. „Šplhal po všech okolních sedačkách, křičel a nepřestával. Pobíhal z jedné strany uličky na druhou a zdálo se, že matka s tím nemůže nic udělat,“ popsal chlapcovo chování. Řev dosahoval takové míry, že si někteří cestující zakrývali uši.

Domluvit se s letuškami

Podle pediatričky Perri Klassové děti v letadlech nekřičí jen tak pro zábavu, ale aby upozornily, že se necítí komfortně.

„Brečí, protože je bolí uši, nebo protože jsou nucené zůstat v jedné poloze, i když nechtějí. Nebo něco zvláštního cítí, kolem je moc zvuků, mají podrážděné žaludky...,“ sdělila doktorka pro The New York Times.

Doporučila, aby rodiče své děti během vzletu a přistávání krmili, čímž lze odlehčit tlaku na jejich uši. Pokud je navíc možnost, měli by rodiče požádat personál v letadle, aby si mohli sednout někam, kde je více prostoru, aby své děti uklidnili.

Řvoucí děti a jejich laxní rodiče patří vedle pasažérů kopajících do sedaček k nejotravnějším zážitkům v letadle, ukázal průzkum. Ten také odhalil, že si někteří cestující otravné pasažéry natáčejí, videa umisťují na internet a tímto způsobem je pak nechávají veřejně „lynčovat”. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám