Hlavní obsah

Izolované prázdniny? Turecko chce přilákat turisty na plavební zájezdy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecko se začalo připravovat na letní turistickou sezonu. Už teď je jasné, že bude v mnohém jiná. Ve městě Bodrum chtějí návštěvníky nalákat na „bezpečné prázdniny“ na lodi, kde se vyhnou davům a budou v podstatě izolovaní a odříznutí od případného rizika, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecko chce nastartovat turismus pomocí individuálních plaveb lodíVideo: Reuters

 
Článek

Turecko bere v potaz, že pandemie ještě nepřešla. Jelikož ale na cestovním ruchu závisí mnoho pracovních pozic, chce se země na sezonu připravit. V Bodrumu si tak budou moci návštěvníci rezervovat loď, na které svou dovolenou stráví. „Nejizolovanější prázdniny budou na takzvaných modrých plavbách, spustili jsme proto speciální projekt,“ uvedl Orhan Dinc, předseda místního křídla obchodní komory pro mořeplavbu IMEAK.

Modré plavby jsou v podstatě naplánované poznávací zájezdy na lodi. Turisté při nich mají možnost poznat pobřežní města a jejich dominanty, ale také si odpočinout nicneděláním na moři. Turecko očekává, že se cestovní ruch z koronaviru oklepe, ačkoli bude nutné snížit ceny. Počítá se také s větším množstvím domácích návštěvníků.

„Turistický sektor je na takovou dovolenou připravený, budou se dodržovat pravidla sociálního odstupu i nezbytná hygienická opatření jako třeba dezinfikování lodí,“ doplnil Dinc s tím, že je nejvyšší čas, aby se turisté setkali tváří v tvář s mořem.

Turecko připravilo pro hotely a restaurace, které chtějí na sezonu otevřít, certifikační program s více než stovkou kritérií. Podle přísných pravidel se bude muset dodržovat hygiena či určitá vzdálenost, zaměstnanci budou muset absolvovat školení.

Turecko se připravuje na turistickou sezonu omezenou koronavirem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám