Hlavní obsah

Italové zvažují, že rozdělí pláže plexisklovými kabinkami

Právo, znk

Prioritou přímořských letovisek je v současné době učinit pláže co nejbezpečnější pro turisty. Jednou z možností je obestavět slunečníky stěnami z plexiskla.

Foto: Nuova Neon Group 2

Takto by mohly vypadat pláže na italském pobřeží. Zatím je však vše jen ve fázi plánů a diskuzí.

Článek

„Před týdnem jsme si sedli a začali přemýšlet, jak by asi mohl vypadat návrat na pláž. Důležité je však zaručit ochranu návštěvníků a zároveň i umožnit přímořským střediskům znovu otevřít,“ vysvětlil Claudio Ferrari, majitel společnosti Nuova Neon Group 2 u severoitalské Modeny.

Firma tak přišla s nápadem, aby se každý slunečník se dvěma lehátky obehnal průhledným čtvercem se stěnami z plexiskla a hliníkovými profily. Každá stěna by měla rozměry 4,5x2 metry, jen na té obracené k moři by byl 1,5metrový vstup, upřesnil list La Repubblica.

Řešení hledají i restaurace

„Podle nás to může fungovat. Už teď vyrábíme plexisklové stěny pro banky a lékárny,“ upřesnil Ferrari.

Jeho společnost vyřizuje objednávky i od restaurací, které zamýšlejí, jak od sebe oddělit hosty sedící u jednoho stolu. Letoviska požadují po italské vládě, aby co nejdříve určila pravidla, která budou platit pro všechny.

„Dovolenou u moře můžeme plánovat, ale opatrně. Vakcína ještě nebude, ale snad už bude k dispozici účinná terapie a virus bude pod kontrolou. Pomyšlení na to, že v červenci a srpnu budeme muset sedět v rozžhavených městech, je skličující pro kohokoliv,“ podotkla Sandra Zampaová z ministerstva zdravotnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám