Hlavní obsah

Itálii sužuje vlna tropických veder

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako se v tropy proměnilo v posledních dnech Česko, panují mimořádná horka také v Itálii. Ochromují především život ve velkých městech, kde turisté i obyvatelé utíkají před sluncem ke kašnám a pod studený vzduch z klimatizací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Itálii zachvátila čytřicetistupňová vedraVideo: Reuters

 
Článek

V Římě, Florencii i ve Veroně je lidem doporučováno, aby se aktuálně drželi co nejvíce ve stínu a v chládku. Teploty se v rozpálených centrech měst už teď blíží ke 40 stupňům Celsia, o víkendu se navíc ještě zvýší.

Turisté, kteří vyrazili do Říma za památkami, teď vysedávají okolo fontán, kde se svlažují chladnou vodou a čepují si ji do lahví. Řadu z nich horka neodradila od prozkoumávání města, jejich cesta se ovšem mnohdy stáčí také do klimatizovaných kaváren a restaurací.

Mnoho Římanů plánuje na víkend opustit město a utéct tak od dusného suchého vedra. Extrémní horka hlásí meteorologové v Itálii až do úterý. Na jihu země teploty pravděpodobně přesáhnou čtyřicítku.

Reklama

Výběr článků

Načítám