Hlavní obsah

Ikonický parník Queen Elizabeth 2 se otevírá jako hotel v Dubaji

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svého času jeden z nejslavnějších parníků Queen Elizabeth 2 se proměnil v hotel. O jeho transformaci se už nějaký čas mluvilo, tento týden ale plovoucí hotel v Dubaji konečně přivítá první návštěvníky. Ceny za pokoje začínají na necelých 4000 korunách a už teď je plno na nějaký čas dopředu, píše Independent.

Foto: QE2 (2x)

Hotel přivítá první hosty v tomto týdnu.

Článek

„Pro můj tým je otevření QE2 splněný sen. Je to jeden z dubajských nejočekávanějších projektů a lidé se těší, až poprvé nebo už poněkolikáté stanou na palubě lodi, která během své čtyřicetileté kariéry vytvořila tolik krásných vzpomínek,“ uvedl ředitel společnosti PCFC Hotels Hamza Mustafa.

Na třinácti palubách přitom zůstalo zachováno mnohé z původní lodi. V hotelovém lobby si navíc hosté mohou prohlédnout expozici, která Queen Elizabeth 2 zachycuje koncem 60. let, kdy patřila mezi technologické zázraky a byla známkou pompézního životního stylu. Sesterská loď QE2 Queen Mary má podobný osud – jako hotel a atrakce slouží na kalifornské Long Beach.

Foto: QE2 (2x)

Pokoje začínají na ceně necelých 4000 korun.

Ikonický parník za svou 39letou kariéru podnikl více než 1400 plaveb a přepravil na 2,5 miliónu pasažérů. Později sloužil také námořnictvu jako transportní loď. O cestující bylo vždy dobře postaráno, protože QE2 nabízela řadu restaurací, knihovnu, kasino, ale i lázně. Kariéru ukončil parník až v roce 2008, protože jeho údržba začala být finančně náročná.

Na poslední plavbě vyplul z britského Southamptonu a do Spojených arabských emirátů se dostal s úctyhodnými téměř deseti milióny kilometrů na „tachometru“. Ačkoli přestavbu v hotel provázely komplikace v podobě finanční krize, nyní může loď dál těšit hosty.

Reklama

Výběr článků

Načítám