Hlavní obsah

Hotely blízké budoucnosti? Pokoje ovládané hlasem i chytré sprchy

Novinky, mšv

Technologie jdou stále kupředu a na novinky se rychle adaptují také hotely. V blízké budoucnosti, do 15 let, by mohly být pokoje zcela ovládané hlasem. Podle expertů není vyloučeno, že budou chytré také žaluzie či sprcha, která sama nastaví ideální teplotu vody. Píše o tom britský server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Své predikce o hotelech v blízké budoucnosti – není řeč o žádných scénářích jako ze sci-fi – dali dohromady experti v oblasti technologií či hotelnictví. Množství jejich předpovědí vychází už z aktuálně využívaných zařízení, například ovládání domácnosti hlasem už v roce 2019 není žádnou převratnou novinkou.

Podle odborníků chytré přístroje částečně nahradí i práci lidí. Například telefonování na recepci kvůli pokojové službě bude v roce 2034 passé. Hotely budou disponovat virtuálními asistenty, kteří si budou schopni zapamatovat si třeba i to, v kolik mají zhasnout světla. Pomohou mimo jiné naplánovat i cestovní itinerář. Jisté práce ale budou samozřejmě i nadále zastávat lidé.

Koupelna respektující soukromí

Hotelové pokoje budou obecně chytřejší a plně ovládané hlasem. Tímto způsobem půjdou nastavit třeba světla nebo vůně, ale to zřejmě jen v luxusnějších hotelech. Chytré mají být i rolety, které už nikdy nebude třeba zatahovat ručně, ale jen hlasem nebo podle nastavené časové rutiny.

Mnohem dokonalejší mají být také sprchy. Ty by prý mohly být schopny po stisknutí příslušného panelu detekovat tělesnou teplotu a podle toho uzpůsobit optimální teplotu vody.

S koupelnou souvisí i jejich samotný vzhled. Podle expertů je stále populárnější minimalismus, kdy je koupelna ohraničena zcela transparentní skleněnou zástěnou. Ta by v budoucna mohla ale poskytnout mnohem větší soukromí. Dokázala by se totiž „zamlžit“ v případě, že by někdo právě byl ve sprše nebo na toaletě.

A konečně, zmizet by měly klasické televizory. Podle odborníků je nahradí pouhá skleněná stěna, na které se bude obraz promítat.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám