Hlavní obsah

Horské hotely hlásí na konec roku volné pokoje

Hotely a pensiony v největších tuzemských lyžařských střediscích jsou na konec roku obsazené povětšinou ze tří čtvrtin. Hlavní klientelu silvestrovských pobytů tvoří jako každoročně Češi, Němci a Poláci. Část zájemců s rezervací pobytu na Silvestra na horách vyčkává, důvodem je počasí. Vyplývá to z ankety ČTK.

Foto: Jana Vlková, Právo

Sníh a předpověď počasí je pro mnohé turisty rozhodujícím faktorem k rezervaci vánočního nebo silvestrovského pobytu na horách. Ilustrační foto

Článek

Pobyty v hotelích a penzionech v Krkonoších jsou na letošní silvestrovský týden přibližně ze tří čtvrtin obsazené. Zájem o ubytování je letos o něco vyšší než loni a některé hotely jsou už téměř obsazené. U vánočních pobytů ve Špindlerově Mlýně je zatím rezervována zhruba polovina kapacit. Vánoční pobyty zajímají hlavně zahraniční turisty z Německa a Nizozemska. Češi tvoří menšinu. Ceny vánočních i silvestrovských pobytů zůstaly na loňské úrovni.

Také hotely a penziony v Libereckém kraji mají na Vánoce a Silvestra volné kapacity. Hlavně hotely vyšších kategorií se ale rychle plní. Sehnat ubytování však zatím není problém, řada lidí s objednávkou pobytu nespěchá. Hlavním důvodem je podle ubytovatelů počasí. Zatímco loni touto dobou sněžilo, letos zatím padal sníh jen v nejvyšších polohách Krkonoš. Horská střediska kvůli vysokým teplotám nemohou ani uměle zasněžovat.

Počasí může odradit

„Obvykle jsou hotely a penziony dlouho dopředu na Vánoce a Silvestr rezervované. Zbývají spíš jednotlivé pokoje," řekl pracovník infocentra na Božím Daru v Krušných horách. Podle Hany Kučerové, která na Božím Daru zprostředkovává ubytování, je nyní Silvestr prakticky obsazen. „Na Vánoce jsou ještě nějaká volná místa. Zájem je jak o hotely, tak i ubytování v penzionech," uvedla. Obsazenost bude do značné míry záviset na počasí. Pokud nebude dostatek sněhu, část rezervací se možná uvolní.

Hotely a horské chaty v Jeseníkách mají silvestrovské termíny zpravidla obsazené a jen některé nabízejí poslední volná místa. O vánoční termíny byl menší zájem, a pokud se lidé rozhodnou strávit Vánoce na horách, stále si mohou vybrat z poměrně široké nabídky.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Obsazeno hlásí na Silvestra pět penzionů a chat ve Skiareálu Ostružná. „V období po vánočních svátcích do 3. ledna už nemáme ani jedno volné místo," řekl provozovatel střediska Pavel Jonáš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám