Hlavní obsah

Hledá se lovec polární záře. Islandský hotel láká neotřelou nabídkou

Na měsíční pobyt na Islandu láká tamní Hotel Ranga. Poptává totiž člověka na pozici lovce polární záře, tedy někoho, kdo by tento přírodní jev fotografoval. Zařízení na oplátku nabízí ubytování zdarma, stejně tak zpáteční letenky. Zájemci musejí mít zkušenost s focením a umět pracovat se sociálními sítěmi.

Foto: Profimedia.cz

Pozorování polární záře je oblíbenou kratochvílí nejen turistů.

Článek

Hotel, kde noc vyjde na zhruba osm tisíc korun, je často vyhledávaný mezi příznivci polární záře. Nachází se totiž daleko od městského ruchu a především jakéhokoli světelného znečištění, návštěvníci proto mohou nerušeně pozorovat oblohu.

Auroru borealis by měl nyní dokumentovat jeden lovec polární záře pro marketingové účely hotelu. „Aspirující fotografové jsou zváni, aby se ucházeli o měsíční pobyt, během nějž budou zachycovat jeden z nejúžasnějších světových divů. Jde o skvělou příležitost, jak si vybudovat vlastní fotografické portfolio,“ uvádí hotel na svých stránkách.

Na oplátku zařízení nabídne zmiňované benefity v podobě bezplatného ubytování či letenek. Vítězný uchazeč bude mít přístup do hotelové observatoře, ze které bude moci polární záři fotografovat a natáčet.

Práce začne v září

Uchazeči musejí vyplnit formulář, kde kromě jména uvedou například, na jakých sociálních sítích jsou aktivní, zda mají řidičský průkaz či zkušenosti s fotografováním ve tmě. Podělit se mají také o svůj názor na pozici lovce polární záře.

Vítězný kandidát se na Island vypraví v polovině září a v polovině října jeho severské dobrodružství skončí.

Island se pyšní novou geotermální lagunou. Nabízí výhledy na oceán

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám