Hlavní obsah

Hausbóty jsou pasé. V Amsterdamu se lze ubytovat na bývalé majákové lodi

Novinky, mšv

Nizozemský Amsterdam se opět začíná plnit turisty. Ti dosud mohli přespávat v hausbótech přímo na kanálu, nově se jim nabízí i poněkud opulentnější možnost. Pro nocleh se totiž otevřela 70 let stará majáková loď, jejíž interiér přetvořili oceňovaní designéři, píše server Luxury Launches.

Foto: Profimedia.cz

Loď dlouhá léta kotvila v ústí řeky Temže.

Článek

Plavidlo sloužilo jako majáková loď v ústí řeky Temže, nyní je k nalezení v severní části Amsterdamu. Navenek však klame tělem. Navzdory vzhledu se uvnitř ukrývá několik velmi luxusních pokojů, které mají prosklené stěny odhalující původní kovovou konstrukci lodě. Nechybí designový nábytek či královsky velké postele.

„Hosté mohou očekávat typické industriální prostředí. Naživo to vypadá ještě lépe než na fotografiích,“ konstatuje mluvčí neobvyklého hotelu.

Loď byla vyrobena na začátku 50. let minulého století a sloužila svému původnímu účelu desítky let. Posléze byla kompletně předělána, aby mohla nyní sloužit k ubytování. Ceny za přespání začínají na 262 eurech za pokoj, tedy téměř na deseti tisících korunách.

Amsterdam musel uzavřít čtvrť červených luceren, lidí bylo moc

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám