Hlavní obsah

Francie zůstává nejoblíbenější turistickou destinací světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francie celosvětově zůstává nejoblíbenější turistickou destinací. Loni do země podle vládních údajů přijelo 89,4 milionu návštěvníků, meziročně o tři procenta více, což představuje nový rekord. Kabinet si podle francouzských médií předsevzal, že od nynějška do konce roku 2020 jich země přivítá 100 milionů.

Foto: Profimedia.cz

Paříž je nejoblíbenějším městem pro kongresovou turistiku.

Článek

Rekordní počet turistů Francie přitáhla navzdory protestům takzvaných žlutých vest, které negativně poznamenaly obsazenost hotelů v samém závěru roku. Podle statistiků by bez žlutých vest a jarních stávek v dopravě byla návštěvnost ještě vyšší.

Zahraniční turisté ve Francii v roce 2018 utratili odhadem 56,2 miliardy eur (1,4 bilionu Kč). Tedy o pět procent více než v předminulém roce. I tento údaj je rekordní, zdůraznila francouzská vláda. Většina návštěvníků — 79 procent — i nadále pochází z Evropy, ale nejstrmější nárůst vykazuje asijská klientela. Z Asie do Francie loni přijelo o 7,4 procenta více hostů.

Paříž zůstává nejoblíbenějším městem pro kongresovou turistiku. Loni se ve francouzské metropoli konalo 212 kongresů, na druhém místě se umístila Vídeň se 172 kongresy následovaná Madridem a Barcelonou.

Francouzští hoteliéři jsou ohledně stávajícího roku podle indexu důvěry, který měří francouzský statistický úřad, optimističtí. A to i přesto, že návštěvnost byla kvůli žlutým vestám v lednu a únoru meziročně o 5,6 procenta slabší.

Reklama

Výběr článků

Načítám