Hlavní obsah

Francie přišla o prvenství. Nejlepší lyžařský areál světa má Švýcarsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verbier ve Švýcarsku je nejlepším lyžařským střediskem na světě. Prvenství vyfouknul francouzskému skiareálu Val Thorens, který v ocenění World’s Best Ski Resort bodoval na nejvyšší příčce celkem sedmkrát. Zároveň byl ve Verbieru oceněn i jeden z hotelů, a to jako vůbec nejlepší lyžařský na světě.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský Verbier je světovou jedničkou.

Článek

Městečko Verbier je bránou do lyžařské oblasti 4Vallées neboli Čtyři údolí. Nachází se poměrně nedaleko Zermattu, a tudíž v blízkosti ikonické hory Matterhorn.

Sudí na středisku ocenili špičkový terén, okouzlující horské chaty, ale i aprés-ski. „Verbier, jenž je usazen na prosluněné náhorní plošině ve výšce 1500 metrů nad mořem v srdci Švýcarských Alp, si udržel kouzlo horské vesnice,“ okomentovali vítěze hlavní ceny World’s Best Ski Resort.

Oblast nabízí milovníkům zimních radovánek více než 400 kilometrů sjezdovek, na své si ve Verbieru přijdou lyžaři všech úrovní. Stejně jako to ve dne žije na svazích, to i v noci žije v místních podnicích.

Na Slovensku mohou nově lyžovat i neočkovaní s testem

Cestování

Pro francouzské středisko Val Thorens, které je nejvýše položeným v Evropě, jde o teprve druhou prohru za dobu fungování ocenění. Sedminásobný držitel prestižního titulu byl v minulosti poražen pouze rakouským Kitzbühelem a nyní tedy Verbierem. Val Thorens nicméně nadále zůstává nejlepším skiareálem ve Francii.

Česku dominuje Špindlerův Mlýn

World’s Best Ski Resort dále oceňuje také nejrůznější lyžařské hotely, ten vůbec nejlepší je rovněž ve Verbieru a jmenuje se W Verbier. Nejlepší horskou chatou je Chalet Zermatt Peak.

V České republice bodoval tradičně Špindlerův Mlýn a tamní hotely Harmony Club a Savoy. V Rakousku je jedničkou Kitzbühel, v Itálii Vak Gardena, na Slovensku Jasná.

Dubaj je nejoblíbenější světovou destinací

Cestování

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám