Hlavní obsah

Filipínský Palawan je nejlepším ostrovem světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnějším ostrovem světa je filipínský Palawan. Uvedl to renomovaný cestovatelský časopis Travel + Leisure na základě výsledků ankety pořádané mezi čtenáři. Na dalších příčkách ho následují řecké ostrovy Páros a Mílos, Srí Lanka nebo Koh Lanta v Thajsku.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Palawan proslul bělostnými plážemi, ale i podzemní řekou, která je na seznamu sedmi přírodních divů světa.

Článek

Žebříček nejlepších ostrovů se skládá z destinací po celém světě a zdaleka nejde jen vyloženě o exotické cíle. I když přesně takový popis filipínský Palawan se svými tyrkysovými lagunami a zelenými kopci splňuje.

Ostrov, jenž obdržel v anketě celkové skóre 94,83 bodu, zaujme deštnými lesy nebo jednou z nejdelších podmořských řek Puerto Princesa – ta ostatně patří mezi sedm přírodních divů světa. Scenérie Palawanu se turistům jen tak neomrzí, ať už je víc láká povalování na pláži, nebo aktivní odpočinek v podobě potápění.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Páros návštěvníky neochudí o bílé domky s modrými prvky.

Řecké ostrovy Páros a Mílos, které skončily na druhé a třetí příčce, rozhodně nepatří mezi provařené destinace v oblíbené dovolenkové zemi. Rozlohou se řadí k těm spíše menším, ale návštěvníci v nich nepřijdou o nic typicky řeckého. Ať už to jsou typické bílé domky s modrými stříškami, nebo malebné zátoky s tyrkysovým mořem.

Umístilo se Chorvatsko i Španělsko

Následují Srí Lanka, Koh Lanta v Thajsku, Mauricius, Anguilla v Karibiku, Langkawi v Malajsii, italská Sicílie a první desítku uzavírají Galapágy, které k tradiční plážové destinaci skutečně nepatří. Přitahují zejména svou pestrou biodiverzitou.

Foto: Profimedia.cz

Srí Lanka nejsou jen pláže, ale také množství památek.

Na třináctém místě je pak chorvatský ostrov Hvar, ten si vysloužil skóre 88,35 bodu. Patnáctá je řecká Kréta, španělská Mallorca má 22. místo. Exotikou v tom nejlepším slova smyslu je Bora Bora ve Francouzské Polynésii, která žebříček na 25. příčce uzavírá.

O pořadí ostrovů se rozhodovalo na základě hodnocení čtenářů. Rozhodujícími faktory byly například aktivity, které je v destinacích možné provozovat, přírodní krásy, pláže, pohostinnost domorodců nebo gastronomie.

Nejlepší ostrovy
1. Palawan, Filipíny
2. Páros, Řecko
3. Mílos, Řecko
4. Srí Lanka
5. Koh Lanta, Thajsko
6. Mauricius
7. Anguilla
8. Langkawi, Malajsie
9. Sicílie, Itálie
10. Galapágy, Ekvádor
11. Azory, Portugalsko
12. Maui, Havaj
13. Hvar, Chorvatsko
14. Boracay, Filipíny
15. Kréta, Řecko
16. Cookovy ostrovy
17. Bali, Indonésie
18. Moorea, Francouzská Polynésie
19. Tasmánie, Austrálie
20. Ostrovy na Velkém korálovém útesu, Austrálie
21. Ischia, Itálie
22. Mallorca, Španělsko
23. Koh Samui, Thajsko
24. Kauai, Havaj
25. Bora Bora, Francouzská Polynésie
Zdroj: Travel + Leisure

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám