Hlavní obsah

Faerské ostrovy se příští rok krátce uzavřou turistům

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během příštího roku se Faerské ostrovy opětovně uzavřou turistům. Stane se tak na pouhé dva dny, během nichž budou hlavní atrakce nepřístupné. Proběhne údržba, do které se kromě místních bude moci zapojit také stovka zájemců z ciziny. Jde o možnost poznat severské ostrovy zase z poněkud jiné perspektivy, píše server CNN Travel.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z nejznámějších míst Faerských ostrovů je vesnice Gásadalur.

Článek

Generální údržba ostrovů proběhla premiérově letos na jaře. Stejně tak příští rok se 16. a 17. dubna uzavřou hlavní turistické atrakce a pamětihodnosti, aby se místní obyvatelé mohli pustit do oprav a různých konzervačních projektů. Hotely nicméně zůstanou otevřené, stejně tak zůstanou v provozu letecké linky.

Lidé, kteří budou chtít na ostrovy zamířit, se mohou do projektu zapojit. Turistická organizace Visit Faroe Islands hledá celkem 100 dobrovolníků a očekává enormní zájem – na letošní první ročník akce se přihlásily tisíce zájemců.

„Turismus pro nás není jen o číslech,“ uvedla šéfka turistické centrály Guðrið Højgaardová. „Každý rok u nás návštěvníky vítáme, ale máme také zodpovědnost vůči naší komunitě a krásnému prostředí,“ doplnila s tím, že na ostrovech razí cestu zodpovědného a udržitelného turismu.

V rámci minulé údržby na ostrovy zavítali návštěvníci z Mexika, Izraele, Austrálie, Číny nebo Spojených států amerických. Právě díky velkému zájmu se turistická centrála rozhodla akci příští rok zopakovat a otevřít nové přihlášky. Pokud bude princip shodný, dobrovolníci budou pracovat za ubytování a stravu zdarma.

Vesnička na Faerských ostrovech leží na okraji dramatického útesu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám