Hlavní obsah

Evropské zábavní parky otevírají brány, lákají na atrakce i adrenalin

Novinky, Karolina Zarzycká

Prázdniny se blíží a s nimi i dovolené. Času stráveného pohromadě se všemi členy rodiny bude nazbyt, a tak si mnozí s malými dětmi rádi naplánují cestu do nějakého evropského zábavního parku. Mezi nejnavštěvovanější patří pařížský Disneyland a dánský Legoland, dále vodní Siam Park na Tenerife či obří "matějská" v Belgii.

Článek

Vzrušení, vodní dobrodružství, rodinná idyla i zábava ve světě her, to vše se dá prožít v evropských zábavních parcích či vodních světech.  

Disneyland v Paříži

Disneyland je nejznámějším zábavním parkem v Evropě. Je v provozu od roku 1992 a zahrnuje dva zábavní parky a sedm hotelů.

Siam Park na Tenerife

Siam Park je vodní park na Tenerife jehož tématem je Thajsko. Byl otevřen v květnu roku 2007 a svým návštěvníkům nabízí řadu vodních atrakcí z nichž nejvíce známá je Tower of Power.

Walibi Park v Belgii

Walibi zábavní park se nachází ve Wavre. Walibi Park není nic pro lidi, kteří milují svůj účes. Horská dráha vás rozcuchá během několika vteřin. Ohromné množství horských drah vám nabídne nečekané dobrodružství a porci adrenalinu.

Europa Park v Německu

Europa Park zájemci naleznou ve městě Rust na jihozápadě Německa. Jeho maskotem je velká šedá myš s názvem Euromaus, a tak není divu, že nejnavštěvovanější atrakcí je horská dráha Divoká myš (Wild Mouse). V parku nalezneme části jako Itálie, Skandinávie, Španělsko nebo Rusko a také čtyři hotely.

Legoland v Dánsku

První ráj Lega na světě. Téma parku pochází z historických událostí a vaše děti se tak v okamžiku mohou změnit na kapitány nebo piráty.

Podle informací mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury  je v současnosti jeden Legoland, jenž je blíž k České republice. Byl postaven kousek od Mnichova v městečku Günzburg.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám