Hlavní obsah

Emirates zaplatí pasažérům, pokud se při cestě nakazí koronavirem

Novinky, mšv

Společnost Emirates bude svým klientům vyplácet finanční náhradu, pokud se během cest nakazí koronavirem. Aerolinie uvedly, že náklady pokryjí zdravotní péči až do výše 150 tisíc eur (3,9 milionu korun) a peníze obdrží cestující i v případě nucené karantény.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Lidé stále touží létat a hranice po celém světě se postupně otevírají a naši cestující hledají flexibilitu a jistotu v případě nepředvídatelných událostí během jejich cest,“ uvedl šejk Ahmed bin Saíd al Maktúm, generální ředitel Emirates.

Doplnil, že aerolinky nyní pasažérům nabídnou bezplatné globální pokrytí léčebných výdajů a náklady v případě karantény, pokud se během cest nakazí covidem-19. „Je to pro nás investice, ale věříme, že správným směrem,“ doplnil al Maktúm.

Krytí zdravotních výdajů spojených s léčbou covid-19 a nákladů v případě karantény nabízí Emirates svým zákazníkům zdarma bez ohledu na letovou třídu a cílovou destinaci letu. Tuto možnost mohou využít všichni cestující, jejichž let se uskuteční do 31. října 2020. O finanční pomoc mohou zákazníci žádat po dobu 31 dnů od prvního letu v rámci plánovaných cest. V případě karantény cestující obdrží 100 eur (2600 korun) po dobu 14 dní.

Cestující se navíc nemusí před cestou nikde registrovat, v případě nákazy se stačí obrátit na vyhrazenou linku.

Koronavirus u nás nechytíte, věří Uzbekistán. Jinak dostanete tučnou kompenzaci

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám