Hlavní obsah

Dvě třetiny lidí dárky od přátel z dovolených nepotěší

Novinky, jky

Jakoby nestačilo, že často strávíte na promítání fotek z dovolené svých přátel v Bibione nudné desítky minut, často vám také přivezou pozornost, která ani trochu nepotěší. Světová turistická organizace přišla se závěrem, že Evropané utratí ročně za nechtěné cetky z dovolených v přepočtu neskutečných 153 miliard korun.

Foto: Profimedia.cz

Tyto mušle z tržiště udělají vašim přátelům určitě radost! Anebo ne?

Článek

Jakmile odjedou vaši přátelé na dovolenou, existuje reálné riziko, že vám přivezou upomínkový předmět, který vůbec nebudete chtít. Přeci jen, připomínka místa, kde jste sami vůbec nebyli, tak trochu postrádá smysl.

Nová studie portálu Skyscanner naznačuje, že více než dvě třetiny lidí (69 procent) se netěší na dárky z dovolených přátel, ač jsou jejich záměry sebelepší. Pouhá čtyři procenta z dotázaných 2000 osob dárky využívají.

„Děkuji” se zatnutými zuby říká 14 procent lidí nejvíce na levnou keramiku či drobné sošky, kterými opovrhují nejvíce. Pro devět procent jsou nejhorší vtipná trička, dalších devět procent trápí hlavně bižuterie. Sedm procent nesnáší hlavně klíčenky a magnety.

Patnáct procent osob najde těmto dárkům okamžitý nový domov - koš. Celkem 18 procent lidí schovává uvedené dárky do šuplíků a deset procent obdarovaných je dává charitě. Zhruba šest procent dá dárky svým kamarádům a tři procenta lidí prý dárky dokonce prodají přes internet. A dvě procenta osob se s tím nepářou vůbec - dárky radši rozbijí, než aby si je doma vystavovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám