Hlavní obsah

Dva turisté zemřeli při pořizování selfie u populární portugalské pláže

Novinky, mšv

Při pořizování selfie zemřeli v Portugalsku dva turisté. Britka a Australan, oba kolem 30 let, se fotili na zdi u populární pláže Praia dos Pescadores v městečku Ericeira. Zřejmě ale nevychytali balanc a spadli, jejich těla se totiž našla na pláži, zatímco mobil na vrcholu útesu, informoval britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Portugalská pláž Praia dos Pescadores

Článek

Těla mladého páru objevil ve středu rybář, když se vracel domů. Šéf záchranné služby Rui Pereira da Teera pro lokální tisk uvedl, že se turisté zřejmě snažili společně vyfotit na vrcholu útesu. „Věříme, že k incidentu došlo, když se jeden z nich nebo oba snažili pořídit selfie. Možná se snažili zachytit nějaký osobní předmět, který jim vyklouzl z ruky, ale nakonec spadli sami,“ tvrdí.

Tamní tisk také tvrdí, že jiní turisté viděli pár, jak překročuje bezpečnostní zábrany na útesu. Rybář, který těla našel, uvedl, že si nejprve myslel, že jde o spící lidi. Když se ale dostal blíž, spatřil absolutně děsivý výjev. Podle všeho byli turisté kvůli pádu zohyzdění. Následně rybář upozornil patřičné instituce.

Nejedná se zdaleka o první případ, kdy turisté zemřeli při pořizování fotek. Před dvěma lety spadl do rokle při obdivování krás peruánského Machu Picchu německý turista, který ruiny fotil na kraji propasti. Pronikl do zóny, kam mají návštěvníci zakázaný vstup. [celá zpráva]

Se selfie snímky začaly před dvěma lety bojovat i chorvatské úřady. V národním parku Plitvická jezera totiž turisté při focení padali ze srázů do jezer, v tom lepším případě se pouze zranili, ojedinělá nebyla ani smrt. Selfie si údajně ročně vyžádají více obětí než žraločí útoky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám