Hlavní obsah

Dva turisté se vloupali do Kolosea. Chtěli si v něm vychutnat pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordně drahé pivo si v Římě dopřáli dva američtí turisté. Nápoj si totiž chtěli vychutnat v jedinečném prostředí, a tak se vloupali do Kolosea. K jejich smůle je však zadržela policie a napařila jim pokutu ve výši 800 eur, což je přes 20 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Koloseum patří mezi sedm novodobých divů světa.

Článek

K vloupání došlo minulé pondělí. Turisté ve věku 24 a 25 let byli spatřeni, jak popíjejí na jednom z podlaží starověké památky, píše server Independent.

Američané museli na své cestě do útrob stavby překonat vysoký bezpečnostní plot, po něm už jim nic nepřekáželo. Ve chvíli, kdy oba muže dostihla policie, už měli dopito a Koloseum opustili.

„V pondělí byli v brzkých ranních hodinách spatřeni dva mladí muži, jak pijí pivo v druhém podlaží Kolosea,“ uvedl pro server CNN mluvčí římské policie. „Poté, co byla upozorněna nedaleká hlídka, podařilo se mladíky zastavit na Via dei Fori Imperiali,“ doplnil mluvčí.

V Koloseu přitom nejde o první případ vandalismu. V minulosti si už několik turistů vysloužilo pokutu za vyrývání iniciál do zdi. Podle serveru CNN za něco takového může hrozit i vězení.

Itálie chce pomoct ekonomice. Rozdá lidem vstupy na termální koupele

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám