Hlavní obsah

Dva cestující se chtěli proplížit do byznys třídy. Letadlo se kvůli nim vracelo zpět

Cesta letadla United Airlines z USA do Izraele skončila předčasně. Piloti během cesty stroj otočili a opětovně přistáli kvůli dvěma cestujícím, kteří se chtěli neoprávněně dostat do byznys třídy, přestože nedisponovali náležitými palubními lístky. Aerolinky uvedly, že pasažéři narušovali hladký průběh letu.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti United Airlines.

Článek

Letadlo mělo namířeno z letiště Newark ve státu New Jersey do Tel Avivu. Kvůli dvěma cestujícím se však po zhruba hodině a půl otočilo a vracelo se zpět, píše server Independent. Na letišti pak na stroj počkala policie a let byl nakonec úplně zrušen.

„Poskytli jsme našim zákazníkům vouchery na jídlo a ubytování v hotelu a zajistili jsme, aby mohli dokončit své cesty,“ okomentovala společnost incident.

Bylo poloprázdno

Podle serveru Jerusalem Post jeden ze svědků události viděl dva členy personálu, jak cestující přistihli v byznys třídě. Chtěli po nich vidět letenky, aby zjistili, zda mají na místa nárok. Letadlo bylo zaplněné pouze zpola, a tak si zřejmě pasažéři chtěli dlouhý let zpříjemnit.

Policie uvedla, že nedošlo k žádným zraněním a vůči dvěma provinilcům nebyla vznesena žádná obvinění.

Za poslední týden jde už o druhý případ, kdy se letadlo v průběhu cesty otočilo a vracelo na výchozí letiště. Minule šlo o společnost American Airlines a jednu její cestující, která odmítla mít nasazenou roušku, posádka proto zavelela k návratu a nechala ženu vyvést.

Transatlantický let trval kvůli cestující bez roušky jen necelé dvě hodiny

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám