Hlavní obsah

Dominikánská republika hodnocená turisty

Pozicí nejoblíbenější karibské destinace se už několik let pyšní Dominikánská republika. Cestovatele láká nespočet možností – pláže, all-inclusive resorty s veškerým pohodlím, ale i památky z koloniálních dob, hory a národní parky. Mezi nejlépe hodnocená v regionu Latinské Ameriky patří také dvě dominikánská letiště.

Foto: Profimedia.cz

Dominikánská pláž Bávaro

Článek

Podle údajů Karibské organizace cestovního ruchu (CTO) za rok 2014 byla vloni nejnavštěvovanější destinací karibského regionu Dominikánská republika s rekordním počtem 5 648 743 návštěvníků.

„Podle výzkumu Centrální banky Dominikánské republiky jsou pro 38,6 procent zahraničních turistů hlavním motivem cesty naše pláže, 15,6 procent láká počasí a 11,1 procent pohostinnost místních obyvatel,“ řekla Leila Boasier Budecker, ředitelka tuzemského zastoupení Ministerstva cestovního ruchu Dominikánské republiky.

Nejoblíbenější karibské pláže

Dominikánské pláže si každoročně vyslouží různá mezinárodní ocenění. Například prestižní cestovatelský magazín Condé Nast Traveler zařadil pláž Rincon na poloostrově Samaná mezi 50 nejhezčích pláží světa.

Z výsledků výzkumu Centrální banky vyplývá, že až 48,3 procent turistů hodnotí pláže severovýchodního regionu jako nejlepší v Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Bonita

Návštěvníci portálu TripAdvisor vybrali v anketě Travellers Choice mezi 25 nejlepších pláží Karibiku pláž Bávaro na východním pobřeží (8. místo), Bonita na Samaná (18. místo) a Sosúa na severním pobřeží ostrova (22. místo).

Turisty chválené resorty

V anketě Travellers Choice, v níž hlasují turisté na základě vlastních zkušeností z dané lokality, se hodnotily také hotelové resorty. Nejlepší servis all-inclusive v Dominikánské republice podle klientů nabízí Luxury Bahia Principe Don Pablo Collection (v La Romana a na Cayo Levantado), Iberostar Grand Bavaro (Punta Cana) a Casa Colonial (Puerto Plata).

Ocenění pro letiště

Dominikánská letiště patří mezi nejlépe hodnocená letiště Latinské Ameriky a Karibiku. Mezinárodní letiště v Punta Caně (PUJ) bylo dokonce jediným latinskoamerickým letištěm, které figurovalo mezi finalisty Routes Americas Marketing 2015. Tato prestižní soutěž každoročně oceňuje letiště, osobnosti a inovativní projekty v cestovním ruchu.

V roce 2014 zavítalo do Punta Cany 2,9 miliónu pasažérů. I proto byl loni na podzim otevřen nový letištní terminál B o ploše 33 000 metrů čtverečních, který za hodinu umožňuje odbavení 3000 pasažérů.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní letiště Punta Cana

Druhým nejfrekventovanějším se stalo Mezinárodní letiště Las Américas v Santo Domingu. Tento vzdušný přístav získal od Mezinárodní rady letišť (ACI) ocenění v kategorii Nejlepší inovace a páté místo za Nejlepší letiště Latinské Ameriky a Karibiku.

Nové zázemí pro zaoceánské parníky

Letos v říjnu se má na severním pobřeží otevřít nový přístav pro zaoceánské parníky. Provoz přístavu Amber Cove slavnostně zahájí příjezd lodi Carnival Victory s 2754 pasažéry na palubě. Do projektu investovala společnost Carnival Cruise Lines 65 miliónů dolarů (téměř 1,7 miliardy korun).

V terminálu budou k dispozici bary, restaurace a trh s uměleckými předměty a suvenýry. Amber Cove nabídne i rozličné volnočasové aktivity — výlety za historií a památkami, exkurze do výroben doutníků či rumu, a také adrenalinové jízdy v terénních vozech, projížďky na koních, lekce potápění a voňavé kulinářské cesty za autentickou dominikánskou kuchyní.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám