Hlavní obsah

Dokonalé bazény, ze kterých by se vám nechtělo ven

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je člověk na dovolené, jeho prioritou obvykle není koupání v bazénu. Některé jsou však natolik jedinečné, že pár tempům návštěvníci jen těžko odolají.

Foto: Profimedia.cz

Největší bazén světa v Chile

Článek

V resortu San Alfonso del Mar v Chile najdete, co se bazénů týče, opravdový unikát. Hotelový komplex, který leží zhruba 100 kilometrů západně od metropole Santiago de Chile, má největší bazén na světě. Do délky měří 1013 metrů a vejde se do něj 2,5 miliónu hektolitrů vody, která je čerpaná přímo z Pacifiku, na jehož pobřeží bazén leží.

Z pouště až do džungle

V americkém Utahu najdete nedaleko jezera Powell u hranic s Arizonou pouštní hotelový areál Amangiri. Obklopují ho jen skály a písek, béžové budovy s okolím dokonale splývají.

Hotel, který otevřel před šesti lety a přivítal už hosty jako Brad Pitt a Angelina Jolie, nabízí širokou paletu možností, jak se odreagovat. Jednou z nich je koupání, a to buď ve vířivkách, nebo v bazénu propojeném s přilehlým skalním masivem. Docela přepychová pouštní oáza, co říkáte?

BEZ KOMENTÁŘE: Koupání v pouštním hotelu Amangiri

Dominantami karibského ostrova Svatá Lucie jsou Malý Piton (743 metrů) a jeho větší bratr Velký Piton (770 metrů). Oba vrcholky vulkanického původu patří do lokality zapsané v roce 2004 na seznam UNESCO.

Foto: Profimedia.cz

Odpočinek uprostřed úchvatné krajiny s výhledem na Malý Piton v hotelu Chocolat

Výhled na špičatý Malý Piton nabízí z jednoho ze svých bazénů luxusní hotel Chocolat. Navíc hostům při koupání dělá kulisu libozvučný zpěv ptáků a ve vzduchu je cítit zeleň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám