Hlavní obsah

Do Thajska za sportem. Zaboxujte si s trenérem, který pomáhá těm nejlepším

Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov Phuket je jedním z míst, kam můžete momentálně v Thajsku za přísných koronavirových opatření vycestovat. Vedle turisty oblíbených pláží zde ale můžete zavítat i do několika tělocvičen, které se věnují thajskému boxu muay thai. Náročný sport jsme si vyzkoušeli v gymu Tiger Muaythai pod vedením pana Poopeta, který trénoval například slavného boxera Amira Naseriho.

Do Thajska za sportem. Vyzkoušeli jsme si box s trenérem, který spolupracoval i s Amirem NaserimVideo: Novinky

 
Článek

Muaythai, neboli thajský box, je bojový sport proslavený po celém světě. Box je v Thajsku národním sportem, a proto není divu, že sem často zavítají i slavné osobnosti ze světa boxu, například zápasnice Valentina Ševčenková. Přímo na ostrově Phuket trénoval také MMA bojovník David Dvořák, který jako první Čech vyhrál debutový zápas v UFC.

Foto: Novinky

Manažer Tiger Gymu, který si říká Mr. Poopet. Trénoval s Amirem Naserim.

Thajský box ale není jen záležitostí mužů, podle trenéra Poopeta sem docházejí ženy téměř ve stejném zastoupení jako muži. A ačkoliv je muay thai fyzicky velmi náročný, vypěstujete si díky němu skvělou fyzičku a postavu, dodává trenér a manažer Tiger Gymu, který na Phuketu funguje už 18 let.

„Jezdí sem hodně turistů z celého světa, 80 procent kvůli tomu si sport prostě jen vyzkoušet nebo zlepšit fyzičku, a 20 procent jsou ti, kteří zápasí a chtějí se u nás naučit něco nového,” tvrdí Poopet. Ten se věnuje tomuto sportu už přes 30 let. Jeho rukama prošla spousta slavných boxerů jako například Amir Naseri.

Phuket opět vítá turisty. Kontroly jsou nekonečné, ale výsledek stojí za to

Cestování

Tiger Muaythai musel být sice v uplynulých dvou letech kvůli koronavirovým restrikcím několikrát uzavřený, momentálně ale opět funguje. Najednou zde může cvičit až padesát lidí, nutností je ovšem ochrana úst, měření teploty před vstupem a dezinfekce rukou. Bohužel zde nefungují kvůli koronavirovým opatřením sprchy, ale většině místních to nevadí, protože bydlí od tělocvičny obvykle blízko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám