Hlavní obsah

ČSA rozšiřují letovou pavučinu, otevřou linku do Saúdské Arábie

Novinky, jky

Novinkou letového řádu ČSA pro letošek je letní sezónní linka mezi Rijádem a Prahou. Tu budou provozovat čtvrt roku - od začátku července do konce září. V létě se otevírají také nové linky na Maltu, do Helsinek, Birminghamu, Pisy, Skopje, Záhřebu, Oděsy, Kaliningradu, Kazaně a Ufy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Provoz na nové sezónní lince do metropole Saudské Arábie, Rijádu, zahájí České aerolinie 5. července 2016 se dvěma zpátečními frekvencemi týdně. Spoje budou z Prahy vypravovány v úterý a v sobotu v 19.00 s příletem do Rijádu v další den v 1.55 místního času. Zpět se bude z Rijádu odlétat ve středu a v neděli v 03.30 s příletem do Prahy v 8.35. Spoje budou provozovány letadly Airbus A319, let mezi Prahou a Rijádem zabere šest hodin.

Dá se očekávat, že linka spojující ČR se Saúdskou Arábií bude sloužit převážně pro incoming do České republiky.

Posílení flotily

Vyjma zmíněných novinek ČSA v roce 2016 opět otevřou sezónní linky do Bilbaa, Porta, Liverpoolu, Linköpingu a Växjö, které zavedly loni v létě. Další nové destinace jako například Ajaccio, Alghero, Kefolinia, Rovaniemi, Oulu, Turku, Bergen nebo Trondheim přidají ČSA do letového řádu díky spolupráci s Travel Service, Finnairem a SAS Scandinavian Airlines.

ČSA tedy otevírají letos 11 nových nebo staronových destinací v západní i východní Evropě nebo na Blízkém východě. Z tohoto důvodu posílí flotilu ČSA dva stroje. Na období hlavní letní sezóny, od května 2016 si společnost na tzv. wet-lease pronajme na šest měsíců jeden Boeing 737-400 a od konce dubna na dva roky rozšíří flotilu o čtvrté letadlo ATR 72-500.

Otevřená brána do Finska

„Na pravidelnou linku do Helsinek jsme se vrátili po necelých pěti letech již na začátku letošního března. V letní sezóně budeme mít mezi Prahou a Helsinkami denní spojení. Díky rozšíření spolupráce s naším partnerem, společností Finnair, můžeme společně našim klientům nabídnout až třídenní spoje do/z Helsinek a další navazující lety ve Finsku, například do Rovaniemi, Oulu, Turku nebo Vaasy,“ uvedl obchodní a marketingový ředitel Českých aerolinií Ján Tóth.

Do Birminghamu, Helsinek, Záhřebu, Skopje, Kaliningradu, Kazaně a Ufy plánují ČSA celoroční provoz. První lety do nových destinací společnost vypraví ve druhé polovině dubna kromě Helsinek, kde byl provoz zahájen již 3. března 2016.

Z loňských nových destinací, které se osvědčily, budou ČSA letos v létě provozovat pravidelné sezónní spoje do Bilbaa, Porta, Liverpoolu, švédského Linköpingu a Växjö a celoroční linky do Benátek, Billundu a Boloně. Marně byste naopak letos hledali v nabídce loňskou řeckou novinku – Atény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám