Hlavní obsah

Chtěli nabízet nejhorší ubytování na světě. Zájem byl přesto obrovský

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatná zkušenost s prázdninovým pronájmem vnukla třem Britům neobvyklou myšlenku. Rozhodli se, že budou na službě Airbnb nabízet nikoli nejlepší, ale naopak to nejhorší ubytování na světě. Jejich nápad ovšem nevyšel podle očekávání, o přespání na matraci pod stromem byl totiž docela velký zájem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přátelé Rhys Simmons, Jamie Kamaz a Hitchin provozují společně kanál na YouTube s komickým obsahem. Nejnověji se proto rozhodli vytvořit na službě Airbnb právě to nejhorší ubytování, které tam zájemci najdou. Do jednoho z londýnských parků proto pod strom umístili matraci, noční stolek a lampu. Střechou je nocležníkům koruna stromu.

Všechny tři překvapilo, když obdrželi poměrně velké množství žádostí o přespání. „Dali jsme dohromady pár věcí, které jsme našli zadarmo na Facebooku, a rozhodli jsme se vymyslet ten nejhorší ubytovací zážitek. K našemu překvapení se nám ozvalo šílené množství lidí, kteří chtěli v našem zařízení přespat,“ cituje Simmonse server Mirror.

Žádostem ovšem trojice přátel nemohla dostát, protože se jednalo o pouhý vtip. Šlo prý jen o to poukázat na často přemrštěné ceny, které mnohdy neodpovídají kvalitě nabízeného ubytování. „Ale nikdy nevíte, možná něco takového skutečně otevřeme,“ doplnil Simmons.

Trojice možná postel pod širým nebem zamýšlela jako vtip, nechala se podle svých slov ovšem inspirovat jedním exkluzivním evropským hotelem. Tím je nejspíš míněn švýcarský projekt Zero Real Estate, který zájemcům umožňuje přespat v pohodlné posteli pod širým nebem a v obklopení hor a hvězd.

Švýcarský hotel dává spaní pod širákem nový význam

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám