Hlavní obsah

Chile se v říjnu otevře turistům. Očkování je ale před karanténou nezachrání

Jihoamerický stát Chile oznámil, že se prvního října otevře turistům. Vstup bude ale umožněn jen těm s dokončeným očkováním, navíc s negativním PCR testem. A přesto bude po příjezdu povinná ještě pětidenní karanténa, kterou však mohou návštěvníci absolvovat v libovolném hotelu, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Chile a další jihoamerické státy během podzimu otevřou hranice turistům.

Článek

Ani tím výčet vstupních požadavků nekončí. Turisté si totiž musejí zřídit cestovní pojištění, které pokrývá výlohy v minimální výši 30 tisíc dolarů, tedy takřka 650 tisíc korun. Povinné je také vyplnění zdravotního dotazníku a udržování kontaktu s úřady prvních 14 dní během návštěvy.

Vstup umožní i další státy

Kromě Chile plánuje otevření hranic také Argentina, a to někdy během podzimu. Podmínky vstupu budou o něco mírnější — návštěvníci se sice budou muset prokázat očkováním a negativním testem, nehrozí jim ovšem karanténa. Zato bude nutné, aby mezi pátým a sedmým dnem podstoupili další test.

Vstoupit do Argentiny budou moci i neočkovaní, ti se však nevyhnou týdenní izolaci. Z té je po sedmi dnech vysvobodí negativní test.

Do třetice plán na otevření hranic oznámila také Uruguay. Zatím se ví jen to, že vstup bude umožněn plně naočkovaným turistům.

Podobně drakonická opatření jako Chile mají i jiné státy světa. Například Mauricius, který rovněž vyžaduje po návštěvnících karanténu, přestože jsou očkovaní. Exotický ostrov by však od této praxe měl upustit právě v říjnu.

Thajský Čiang Mai bez turistů strádá. Doufá v říjnové otevření

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám