Hlavní obsah

Cestujícího musela z letadla vyvést policie. Opil se a kouřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik policistů muselo zasáhnout v letadle společnosti Ryanair, které minulou sobotu mířilo z Manchesteru na Ibizu. Důvodem byl cestující ve značně podroušeném stavu, jenž začal ještě před odletem kouřit elektronickou cigaretu. Podle vyjádření policejního oddělení půjde před soud za narušení veřejného pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policejní zásah natočil jeden z cestujících Alex Jackson. „Byli jsme v letadle a dva kluci úplně vepředu byli totálně opilí,“ okomentoval pasažér pro server The Sun. „Měli jsme zpoždění, takže už tak byli všichni trochu nesví. Neviděl jsem to sice přímo, ale jeden z těch kluků začal kouřit elektronickou cigaretu,“ doplnil muž.

Stevard muži cigaretu vytrhnul a rozhodl se zavolat policii. Kouření na palubách letadel, včetně elektronických cigaret, je samozřejmě plošně zakázáno.

Podle Jacksona dorazily na místo dvě dodávky s celkem osmi policisty, kteří museli muže z letadla odtáhnout. „Jeho kamarádi seděli přímo přede mnou a říkali, že takové věci dělá pořád, takže nejsou moc v šoku,“ doplnil cestující.

Manchesterská policie následně uvedla, že oním viníkem byl 23letý Jack Stringer, jenž byl obviněn z narušování veřejného pořádku. Na začátek srpna má kvůli svému přečinu naplánované soudní slyšení.

„Posádka na letu z Manchesteru na Ibizu zažádala o policejní asistenci poté, co byl jeden pasažér přistižen, jak kouří na palubě. Kouření či užívání elektronických cigaret je striktně zakázáno, cestujícího proto odvedla policie,“ potvrdil incident mluvčí aerolinek Ryanair.

Potopa v oblacích. V letadle během cesty praskla vodní nádrž

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám