Hlavní obsah

Cestující vyšel v průběhu letu pozitivní test. Izolovala se na toaletě

Několik hodin na toaletě v letadle strávila Američanka Marisa Fotieová. Důvodem však nebyly střevní potíže či nevolnost. Pasažérka se v průběhu letu necítila dobře, a tak si udělala rychlotest na covid, který ji vyšel pozitivně. Z vlastní ohleduplnosti se pak rozhodla izolovat právě na záchodě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Foetiová, která je učitelkou z amerického státu Michigan, si před cestou z USA na Island udělala dva PCR testy. Oba jí vyšly negativně. V průběhu cesty se společností Icelandair se ovšem necítila dobře, a tak se rozhodla ještě pro rychlý antigenní test. A ten byl pozitivní, informuje server Independent.

Žena se okamžitě rozhodla informovat posádku, která pasažérce řekla, že v letadle bohužel není dostatek prázdných řad, aby se mohla od ostatních cestujících distancovat. Foetiová proto sama nabídla, že se na více než čtyři hodiny izoluje na toaletě. „Velké díky Icelandair za moje VIP karanténní prostory,“ napsala žena s nadsázkou k videu, které natočila a umístila na sociální síť TikTok.

„Měla jsem dvakrát negativní výsledek z PCR testu. Dostala jsem se na palubu. Cestovala jsem o Vánocích. Rozhodla jsem se vzít si i domácí sadu na testování. Bolelo mě v krku a výsledek mi vyšel pozitivně,“ vysvětlovala žena, jak zjistila v průběhu letu o své pozitivitě.

Doplnila, že na Islandu, který měl být pouze přestupní destinací na cestě do Švýcarska, podstoupila další PCR, který už vyšel pozitivně, a tak musela žena zůstat v zemi v karanténě.

„Na palubě bylo dalších 150 lidí a já se bála, že bych mohla někoho nakazit,“ uvedla. Zároveň poděkovala jedné z letušek Icelandairu, který jí nosila na toaletu jídlo a pití.

Odpůrce očkování se vplížil do letadla a křičel na cestující

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám