Hlavní obsah

Cestovní společnost chce ulehčit lidem se zlomeným srdcem

Novinky, mšv

Cestování je nejlepší způsob, jak překonat rozchod. Myslí si to Stephen Chung, spoluzakladatel hongkongské společnosti a mobilní aplikace Breakup Tours, která cílí na lidi se zlomeným srdcem. Klientům nabízí aktivity, které jim pomohou dostat se z nejhoršího a znovu nastartují jejich chuť k životu, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost nabízí lidem po rozchodu tolik žádané rozptýlení, aby mohli přijít na jiné myšlenky a neužírali se doma samotou. Klientů se neptá na tradiční otázky o tom, jaké preferují místnosti v hotelech, ale třeba na to, zda by zvedli telefon, kdyby jim volal bývalý partner. Podle toho jim je aplikace pak schopna poradit s ideální aktivitou.

„Rozchod je těžký a změny také. Když si zvyknete na rutinu, jste si vědomi každé věci, která vám poté chybí. Cestování vám ale umožňuje se od toho oprostit, nabízí novou perspektivu,“ myslí si Chung.

Aplikace je velmi čerstvá a vznikla v podstatě na základě obdobné kampaně. Předtím než Chung založil společnost nazvanou Secret Tours, byl průvodcem. „Naši první porozchodovou prohlídku jsme uskutečnili vloni. Dostalo se nám skvělé odezvy, a tak jsme se rozhodli uspořádat další. Asi 650 lidí nám poslalo přihlášku, která měla podobu dopisu jejich expartnerům.

Unikátní bar umožňuje vstup pouze jednočlenným skupinám

Muži

Společnost uspořádala o Valentýnu třeba večírek pro singles nebo pobyt pro jedince po rozchodu. Chung si brzy uvědomil, že je na trhu velká díra s nabídkou pro lidi se zlomeným srdcem. Krátce poté se proto rozhodl založit Breakup Tours, společnost specializovanou právě na tento segment.

Na střelnici nebo kurz japonského umění

Nejde zřejmě o první společnost, která cílí na singles nebo osoby po rozchodu. Ale je zřejmě jedinou, jež nabízí konkrétní aktivity, aby lidem po rozchodu pomohla. „Uvědomili jsme si, že k uzdravení vedou tři kroky: osvobodit emoce, zkusit něco nového a něco nového se naučit. Všechny naše aktivity se proto soustředí kolem toho,“ vysvětluje Chung.

Aplikace, která je dostupná v angličtině a čínštině, aktuálně nabízí aktivity v celkem deseti městech na Tchaj-wanu, v Japonsku, Thajsku a pak v domovském Hongkongu. Mezi zážitky je třeba prohlídka s průvodce v Tchaj-nanu, tříhodinová vycházka do čínských chrámů nebo kurz kintsugi, což je japonské umění opravy rozbité keramiky či porcelánu. A komu se to zdá málo vzrušující, může v Čiang Mai vyrazit na střelnici a zlost ze sebe vybít agresivnějším způsobem.

Kromě toho uživatelé před každou cestou obdrží balíček první záchrany po rozchodu. Jeho obsah se různí podle konkrétních příběhů. Je v něm ale například terapeutické psací cvičení, sestavené společně s psychology z hongkongské univerzity.

Být single není nemoc. Naučte se vnímat svobodu s novou perspektivou

Styl

Aplikace také uživatelům umožňuje najít další lidi, kteří se přihlásili na stejnou aktivitu. O randění ale nejde. „Potýkali jsme se při tvorbě s mnoha úskalími. Cílíme na úplně novou skupinu zákazníků, která není moc zmapovaná. Někteří se z rozchodu dostanou po dvou týdnech, zatímco jiní po dvou letech. Rozchod je mentální stav,“ myslí si Chung.

Projekt je zatím v začátcích. Do budoucna ho chce ale Chung rozšířit také do dalších zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám