Hlavní obsah

Cestovatelé a fotografové se sejdou na pražském festivalu Kolem světa

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 17. a 18. listopadu se sejdou cestovatelé a fotografové na festivalu Kolem světa v kulturním domě a Multikině Ládví. Na chvíli se můžete v rámci přednášek a promítání přenést do barevné Antarktidy, himalájské vesničky, divoké Etiopie, na pouštní festival Gerewol v Nigeru a na mnoho dalších míst.

Foto: Archiv festivalu - Lila Mohini

Na festivalu Kolem světa se představí poprvé v České republice tanečnice, režisérka a choreografka původem z Koreje, Peggy Choy, která žije a tvoří v USA.

Článek

Letošní 19. ročník slibuje výpravu do exotických a málo probádaných destinací. V rámci festivalu se ocitnete na ostrově Čedžu v Jižní Koreji, v Zambii, Zimbabwe, Malawi a dalších zemích. Zároveň nahlédnete do Jižního Thajska, Toskánska, Pyrenejí nebo můžete obdivovat polární zář v Norsku. Nebojte se, nebude chybět ani exkurze na téma, jak se chodí po českých a slovenských horách, či jak se tančí v Jižní Koreji.

"Vítěz Czech Press Photo 2012 Václav Šilha představí barevnou Antarktidu. Nejúspěšnější český horolezec Radek Jaroš vysvětlí, proč musel přijít o prsty u nohou na své poslední expedici na vrchol nepálské Annapurny," láká návštěvníky organizátor festivalu Karel Wolf.

Navíc se v Ládví představí řada vystavovatelů, mezi nimiž nebudou chybět cestovní agentury, neziskové organizace, rukodělné výrobky či exotická jídla.

Vstupenky se prodávají na místě. Dopolední blok stojí 200 Kč (9:30 - 14:15 hodin), odpolední blok také 200 Kč (14:30 - 20:00 hodin). Jednodenní vstupenka na sobotu nebo neděli vychází na 250 Kč. Zvýhodněné vstupné na dva dny je za 350 Kč. Děti do osmi let a vozíčkáři mají vstup zdarma. Děti ve věku 8 až 15 let mají 50% slevu. Důchodci a studenti platí o 50 Kč méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám