Hlavní obsah

Češi už plánují letní dovolenou, zájem mají o Řecko či Bulharsko

Právo, svj

Prodej takzvaných first minute nabídek letních dovolených, tedy předprodejů zájezdů, nyní vrcholí. Zájem Čechů je i přes přetrvávající nejistoty související s pandemií podle cestovních kanceláří značný.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Z údajů cestovní agentury Invia vyplývá, že z oblíbených destinací vedou Řecko, Turecko a Bulharsko, další kanceláře zmiňují často také Egypt.

Lákají na testy PCR zdarma

Lidé kupují letní zájezdy s předstihem, čemuž také pomáhají nové benefity, které nyní cestovky nabízejí. „Součástí vybraných zájezdů je připojištění na covid-19 zdarma, také možnost změnit destinaci či celý zájezd, případně cestu stornovat bez poplatku,“ popsala mluvčí Invie Andrea Řezníčková.

Nejužitečnější cestovní pasy mají i letos Japonci, Češi jsou osmí

Cestování

Některé cestovky podle ní také nabízejí zdarma jeden, či dokonce oba PCR testy, tedy při příjezdu i návratu. Zálohy podle Řezníčkové začínají na 990 Kč, jež klient zaplatí teď, přičemž zbytek doplatí až těsně před dovolenou.

Lidé na nákup letních zájezdů často uplatňují poukazy, které dostali od cestovek místo hotových peněz za loni zrušené zájezdy kvůli koronaviru. V CK Exim Tours je podle mluvčího Petra Kostky zájem o zájezdy z nabídky first minute srovnatelný s loňským rokem, kdy ještě prodeje nebyly ovlivněny koronakrizí. Lidé podle něj poptávají hlavně Egypt, Turecko, Řecko, Tunisko, ale také Španělsko a Itálii.

V CK Fischer by se letošní čísla předprodejů měla podle mluvčího Jana Bezděka dostat na 60 procent loňska. V popředí zájmu podle něj zůstává turecká riviéra a řecké a španělské ostrovy.

Češi chtějí prchnout před covidem do tepla. Láká je exotika

Cestování

Zákazníci Čedoku chtějí letní dovolenou strávit nejčastěji na řeckých ostrovech Kréta a Rhodos, dále na turecké i egejské riviéře nebo ve Španělsku. „Na předních místech je také Bulharsko,“ dodala mluvčí Čedoku Eva Němečková.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám