Hlavní obsah

Češi se přes léto na internetu nejvíce zajímají o dovolenou na Balkánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatsko je stále nejoblíbenější destinací Čechů. Nesvědčí o tom pouze data Českého statistického úřadu, ale také statistiky portálu Seznam.cz. Ty ukázaly, že se na první příčce vyhledávání drží Chorvatsko následované Tureckem a Bulharskem. Nejhledanější českou destinací je jižní Morava.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lidé se na internetu nejvíce zajímají o levnou dovolenou na poslední chvíli a vyhledávají informace o dovolené v Chorvatsku bez cestovní kanceláře. „V Itálii cestovatelé zase upřednostňují levné apartmány. V první desítce zadaných zemí se objevuje i Kréta, ke které se vážou dotazy na nebezpečí. Můžeme se domnívat, že se lidé chtějí jen ujistit, že v zemi stráví klidnou dovolenou,“ upřesňuje produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání Michal Sedláček.

Na prvních třech příčkách žebříčku jsou zmíněné Chorvatsko, Turecko a Bulharsko. Následují je Egypt, Maroko, Albánie, Kréta, Itálie, Mallorca a Sardinie. Statistika tedy ukazuje, že jsou Češi věrní léta prověřeným destinacím v Evropě.

Zájem o Turecko a Egypt se po propadech v posledních několika letech opět zvýšil, stejně tak o Bulharsko. Data Českého statistického úřadu uvádějí, že Bulharsko bylo v roce 2017 dokonce největším skokanem, vyrazilo do něj 214 tisíc Čechů. V porovnání s rokem 2015 jde o nárůst 124 procent. Podobně velký nárůst, o 111 procent, oproti roku 2015 zažil i Egypt, kde loni strávilo dovolenou 245 tisíc lidí. [celá zpráva]

Egyptské destinaci Marsá Alam nicméně mírně uškodil nedávný útok žraloka na Čecha. Naopak se zvýšil zájem o další oblasti v zemi – Šarm aš-Šajch a Hurghadu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám