Hlavní obsah

Češi objevují kouzlo ranního lyžování, na manšestr se jezdí na Ještěd nebo do Špindlerova Mlýna

Večerní lyžování se už stalo neodmyslitelnou součástí nabídky českých lyžařských areálů. Nyní se objevila obrácená varianta: Fresh Track neboli ranní lyžovačka. Nabízí ji například Špindlerův Mlýn v Krkonoších nebo zmodernizovaný Skiareál Ještěd.

Foto: Foto archiv

Nový skiareál na Ještědu láká lyžaře od brzkého rána až do pozdního večera.

Článek

Na Ještědu jde o novinku. Místní se inspirovali právě ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, kde se myšlenka na mimořádně atraktivní zážitek před lety zrodila. Ranní lyžovačka startuje každou sobotu a neděli vždy od půl osmé a trvá dvě hodiny. Musíte si ji ale dopředu rezervovat, limitován je i počet osob.

„Nabídka ranního lyžování mě zaujala ze dvou důvodů. Často o víkendu pracuji, takže nemám mnoho volného času. A také mě láká představa téměř prázdné a upravené sjezdovky. Takže opravdu vážně uvažuju, že se mi vyplatí nejet do mých oblíbených středisek v Peci nebo na Pomezkách v Krkonoších, ale vypravit se do Liberce,“ řekl Novinkám Martin Janda z Královéhradecka, který pracuje v gastronomii.

Najezdí toho mnohem víc

S tím souhlasí i Martina Voráčková, která provozovatele skiareálu zastupuje. „Na 45 metrů široké a 1,5 kilometru dlouhé sjezdovce Nová Skalka krájíte první stopu a jediné, co slyšíte, je křupání sněhu pod lyžemi. A věřte, že za dvě hodiny toho bez front u turniketů najezdíte mnohem víc než za celý den,“ upozornila Voráčková s tím, že součástí ranního lyžování je i bohatá horská snídaně.

„Sportovní zážitek s prvními paprsky slunce tak lyžaři zakončí ještě jiným zážitkem. Snídaně se podává formou švédských stolů v nově zrekonstruované restauraci Můstek,“ prozradila Voráčková. Skiareál Ještěd prošel v minulých letech modernizací. Z Prahy se sem zájemci dostanou svým autem za hodinu nebo si stačí zarezervovat vstupenku a skibus je až do areálu doveze skibus.

Nastupuje se u stanice metra Palmovka. Liberečané mohou pod sjezdovku dojet dokonce tramvají. Díky Fresh Tracku se tu lyžuje od svítání až do večera. Sjezdovka Nová Skalka je přitom třetí nejdelší sjezdovkou pro večerní lyžování v Česku.

Lyžování na Ještědu: Tramvají z Liberce až pod vlek

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám