Hlavní obsah

Byla tma, řekl pilot, když přistál na špatném letišti

Novinky, Klára Fischleinová

Pondělní let irských aerolinek Ryanair skončil přistáním na jiném letišti a naštváním cestujících. Letadlo mířilo z londýnského Stanstedu na ostrov Kefalonie v Řecku. Na ranvej ale usedlo na letišti v Soluni.

Foto: Profimedia.cz

Z londýnského letiště Stansted vyrazilo v pondělí letadlo směr Kefalonie. Tam ale přistálo až napodruhé. Ilustrační foto

Článek

Společnost Ryanair se musela omluvit pasažérům, kteří v pondělí cestovali letem FR6611 z londýnského letiště Stansted. Místo ostrova Kefalonie, který byl cílovou destinací, totiž pilot přistál na letišti v Soluni na severu Řecka, o více než 300 kilometrů jinde. Některé cestující na palubě Boeingu 737-800 s kapacitou 189 míst vzniklá situace rozčílila.

Foto: David Ryneš, Novinky

Pilot ohlásil, že byla příliš velká tma na přistání v Kefalonii. Mluvčí aerolinek Ryanair uvedl jako problém omezení přístupu na ranvej. Někteří pasažéři své rozhořčení sdíleli na sociálních sítích.

Britský deník Daily Mail uvedl příspěvek Kate Manseyové, která na Twitter mimo jiné napsala: „Řekli, že byla příliš velká tma a že v Kefalonii mohou přistát jen za denního světla. Ale přistání bylo naplánované na 21:20.“

Po dvouhodinovém zpoždění letadlo s naštvanými cestujícími znovu vzlétlo. Tentokrát už ke správnému letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám