Hlavní obsah

Britský Disneyland? Obří zábavní park za Londýnem se ukazuje na snímcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přezdívá se mu britská odpověď na Disneyland. Zábavní park London Resort, který má vyrůst nedaleko hlavního města Spojeného království, nyní láká budoucí návštěvníky několika snímky, které představují jednu z jeho částí. Půjde o sekci s dinosaury, jež nabídne třeba dvě horské dráhy, z nichž jedna se zařadí mezi nejrychlejší v Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Zábavní park by se měl otevřít v roce 2024.

Článek

Zábavní park, který má vyrůst v hrabství Kent, láká milovníky dinosaurů. Konkrétně třeba na horskou dráhu Quetzalcoatlus pojmenovanou po stejnojmenném ptakoještěrovi. Atrakce má přitom kopírovat dinosaurův pohyb, alespoň tak jak ho popisují vědci. Bude se tedy držet nízko při zemi a kroužit korunami stromů či nad vodou.

Neznamená to ovšem, že bude horská dráha nějaký čajíček – podle serveru Mirror se má zařadit k těm nejrychlejším v Evropě, návštěvníci se na trati svezou rychlostí až 112 kilometrů v hodině. Zhruba tak rychle dokázal prý létat i Quetzalcoatlus.

Dinosauří sekce nazvaná Base Camp je první, o níž tvůrci London Resortu sdělili detaily. Část bude zcela zasvěcená někdejším obyvatelům planety, paleontologii a dalším dobrodružstvím. Součástí bude také druhá horská dráha, která má být ovšem více orientována na rodiny, nebude tedy tak rekordní.

Další z atrakcí čítají například různé simulátory nebo i část s výkopy, kde se budou moci návštěvníci převtělit do paleontologů a objevit dinosauří kostry.

Otevřít se má v roce 2024

„Base Camp vychází z myšlenky, jak by v současnosti mohla vypadat nějaká prehistorická rezervace. Nebude zde nouze o vzrušení, rychlou jízdu, ale ani možnosti prožít setkání s jedněmi z nejúžasnějších tvorů, kteří kdy chodili po Zemi,“ uvedl šéf společnosti London Resort Company Holdings Pierre-Yves Gerbeau.

Park má vyrůst při řece Temži mezi městy Gravesend a Dartford na poloostrově Swanscombe. Jeho otevření je naplánováno na rok 2024 a za prvních 25 let provozu by měl údajně do britské ekonomiky napumpovat 50 miliard liber, tedy 1,49 bilionu korun.

Parku se přezdívá britská reakce na Disneyland, protože tímto známým zábavním parkem Spojené království nedisponuje. Mají ho však v sousední Francii.

V Japonsku se otevřel dlouho očekávaný zábavní park

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám