Hlavní obsah

Britský deník vybral nejlepší málo známá muzea Evropy. Nezapomněl ani na Prahu

Pražské Museum Kampa se ocitlo v desítce nejlepších, a přitom málo známých muzeí v Evropě, která svým čtenářům tento týden doporučil britský deník The Guardian. Informace o tom už lze nalézt také na stránkách muzea.

Foto: Profimedia.cz

Museum Kampa stojí v samém srdci Prahy, v budově Sovových mlýnů.

Článek

List upozorňuje, že návštěva evropských měst se pravděpodobně neobejde také bez návštěvy některého muzea. Proč prý vyhledávat ta nejznámější, když lze navštívit řadu vynikajících alternativ?

Hned v čele textu doporučuje deník Museum Kampa, v jehož okolí lákají pozornost seřazení žlutí tučňáci a skupina mohutných lezoucích miminek z dílny tvůrce různých provokativních plastik Davida Černého.

Deník připomíná, že uvnitř muzea už byla vystavována díla takových tvůrců jako Yoko Ono, Andy Warhol nebo Julian Opi. Museum Kampa od svého otevření v roce 2003 spravuje sbírky středoevropského moderního umění a děl Františka Kupky a Otto Gutfreunda. Pravidelně ale připravuje krátkodobé výstavy i dalších českých a zahraničních tvůrců.

10 nejlepších málo známých muzeí Evropy podle deníku The Guardian
Museum KampaPraha, Česká republika
Muzeum kabelek a peněženekAmsterdam, Nizozemsko
Musée ZadkinePaříž, Francie
CaixaForumMadrid, Španělsko
Casa Museu Medeiros E AlmeidaLisabon, Portugalsko
Vasarely MúzeumBudapešť, Maďarsko
Centrale MontemartiniŘím, Itálie
Hofmobiliendepot Möbel MuseumVídeň, Rakousko
Muzeum KarykaturyVaršava, Polsko
DesignpanoptikumBerlín, Německo

Pokud vás výběr britského deníku motivoval k tomu, abyste navštívili pražské Museum Kampa, máte možnost denně mezi 11.–18. hod. Plné vstupné vychází na 160 Kč, snížené na polovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám