Hlavní obsah

Brit chtěl během týdne navštívit sedm divů světa, ale pokazil to

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi intenzivní zážitek má za sebou Brit Simon Wilson. Ten se o prázdninách rozhodl během jediného týdne navštívit sedm divů světa. Svůj cíl téměř naplnil, ale po návratu do Manchesteru se cítil velmi unavený, protože za celou dobu pořádně nespal a jedl výhradně jen v letadlech, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Mezi novodobými divy světa je také jordánská Petra.

Článek

Výprava Brita vyšla na zhruba šest tisíc liber, v přepočtu na více než 176 tisíc korun. Na cestu, která započala 28. července a skončila 4. srpna, si zabalil jen několik kusů spodního prádla, pár triček a fotografické vybavení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

The Great Wall of China, Beijing 🇨🇳

Příspěvek sdílený Simon Wilson (@simonjwils), Srp 2, 2019 v 1:38 PDT

Z Británie se vydal k nejbližšímu divu světa, kterým je Koloseum v Římě. Času však neměl nazbyt, a tak u antické památky dlouho nepobyl. Z Itálie zamířil do Egypta k pyramidám, jedinému původnímu divu světa, následně do jordánské Petry, k indickému Tádž Mahalu, na Velkou čínskou zeď, k mayské pyramidě Chichén Itzá na Yucatanu, a výpravu zakončil u sochy Krista Spasitele v Rio de Janeiru.

Wilson se však dopustil chyby. Z jeho cestovního itineráře mu totiž vypadlo incké město Machu Picchu v Peru, které se na rozdíl od egyptských pyramid na seznamu nových sedmi divů světa nachází.

Petra mu učarovala

Z Brazílie se vrátil do Manchesteru, který byl zároveň jeho výchozím bodem. „Pořádně jsem nespal celý týden a jedl jsem jenom v letadle,“ uvedl Wilson, který dlouho prahnul po navštívení všech nových sedmi divů světa. Velmi se mu prý líbilo v Petře, to i kvůli netradičnímu ubytování, které si zařídil — spal v jeskyni.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Rio de Janeiro, Brazil 🇧🇷

Příspěvek sdílený Simon Wilson (@simonjwils), Srp 4, 2019 v 2:34 PDT

Třeba u Tádž Mahalu strávil muž všehovšudy hodinu. Horko v Indii ho prý navíc docela vyčerpalo. „Byl jsem v hodně teplých zemích během léta, ale takový žár jsem jinde nezažil. Během hodiny jsem byl úplně promočený a bylo mi zle,“ řekl.

Celou cestu Wilson zdokumentoval na svém YouTube kanále, kde si videa prohlédly už stovky tisíc lidí.

Sedm divů světa
Nových sedm divů světa bylo vyhlášeno 7. 7. 2007 na základě ankety, kterou inicioval švýcarsko-kanadský dobrodruh Bernard Weber. Seznam má však řadu kritiků a nepřiklání se k němu ani organizace UNESCO. Mezi vybranými památkami jsou Koloseum, Petra, Tádž Mahal, Velká čínská zeď, Chichén Itzá, Machu Picchu a socha Krista Spasitele.Z původních starověkých sedmi divů světa, mezi nimiž byly například Rhódský kolos či Visuté zahrady Semiramidiny v Babylóně, zůstaly stát už jen egyptské pyramidy v Gíze. Ostatní památky většinou byly zničeny během živelných pohrom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám