Hlavní obsah

Bláznivé vodní hotely z ledu, pod vodou i vysoko nad vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní ruch se už dávno nesoustředí jen na klasické hotely, ale s rostoucí oblibou nejrůznějších druhů adrenalinové turistiky se prosazují i místa pro nocleh ne zcela obvyklá. Tentokrát se vydáme na prohlídku ubytovacích zařízení, která si právem zaslouží přídomek "vodní".

Článek

Hotel v záchranném člunu

V holandském městě Haag vzniklo ze dvou záchranných člunů na vodě skutečně neobvyklé přemístitelné ubytovací zařízení. Cena začíná od 100 USD (cca 1600 Kč) za noc a v každém ze dvou "pokojů" může být umístěna nouzová chemická toaleta a televize s DVD přehrávačem a filmy s tématikou Jamese Bonda, který podobné zařízení ve filmu používal.

I James Bond by záviděl. Foto: Capsule Hotel

Jednoduše zařízený vnitřek kabinek

Plovoucí domeček

Raritní je také hotel Utter Inn ve Švédsku. Jedná se o plovoucí dvouúrovňový domeček, kde ložnice je umístěna v "akváriu" pod vodou a zákazník se do ní tak spouští po žebříku. Přenocování stojí od 250 USD (cca 4000 Kč) za noc.

:. Holandský hotel - plovoucí domek. Foto: Private Islands Online

Pokoj v kabině přístavního jeřábu

V holandském městě Harlingen byl otevřen neuvěřitelný hotel, jeden pokoj je umístěn ve výšce v kabině přístavního jeřábu a další pokoj je na vrcholu místního přístavního majáku. Pokoje jsou luxusně vybaveny a jedna noc stojí od 319 EUR (cca 8000 Kč).

:. Hotel se nachází blízko přístavu a z oken je krásný výhled na lodě. Foto: Vuurtoren-harlingen

Hotel z ledu

Na světě existuje také několik hotelů postavených z ledu, například švédský Icehotel nabízí ubytování od 250 USD (cca 4000 Kč) za noc.

:. Ledový hotel. Foto: Icehotel

V lokalitě uvnitř polárního kruhu, kde se nachází Icehotel, byly původně pořádány letní zájezdy, v osmdesátých letech se ale pořadatelé rozhodli obrátit vše naruby a soustředit se na zimní sezónu.

:. Led je doslova všude. Foto: Icehotel

Vybudovali tam z ledu na řece Torne River první verzi ledového hotelu, která s příchodem jara roztála. Od té doby vzniká každou zimu unikátní design hotelu, vždy jen na jednu sezónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám