Hlavní obsah

Benátské hotely rozdávají vodní pistole na obranu před loupeživými racky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky jsou plné krásných památek, mostů, ale i racků. Právě před nimi se mají nyní turisté bránit vodními pistolemi, které rozdávají v některých hotelech. Podle místních jsou opeřenci čím dál drzejší a odvážnější a nebojí se krást jídlo rovnou z talíře.

Foto: Profimedia.cz

Racci jsou pro Benátky pohromou (ilustrační foto).

Článek

Nedávno se v hotelu Monaco & Grand Canal udál případ, kdy racek ukořistil celý steak poté, co číšník odklopil víko z talíře, aby ho mohl naservírovat na stůl. List The Times o tom informoval tamní manažer Enrico Mazzocco.

Pohár trpělivosti s racky pak zcela přetekl, když jistý drzý opeřenec ukradl croissant jednomu z hostů přímo z ruky, a to zrovna ve chvíli, kdy se do něj chtěl zakousnout. Nově proto turisté najdou na stolech položené vodní pistolky, kterými mají dotěrné ptáky odlákat.

Ptačí pohroma

Nápad převzaly i další hotely, píše server Independent. Například Gritti Palace svým hostům přichystal oranžové vodní pistole, přičemž racky má odradit už samotná barva. Podle manažera Paola Lorenzoniho ji totiž nemají rádi. „Ani je nepotřebujete použít, stačí, když je necháte na stole,“ konstatuje Lorenzoni.

Vzhledem k tomu, že nálety racků na turisty nejsou v Benátkách ničím výjimečným, volají někteří lidé po agresivnější strategii, než jsou pouhé vodní pistole. Šéf místní hotelové asociace Claudio Scarpa míní, že by mohlo být řešením nasazení dravců. „Mohli bychom zavést do hotelů sokolníky, kteří by pokrývali různé hotelové terasy,“ tvrdí Scarpa.

Racci se v Benátkách stali větším postrachem než holubi, kteří obvykle v hojných počtech okupují náměstí sv. Marka. Už v minulosti šlo zpozorovat, jak racci dorážejí například na stánkaře prodávající ryby. Prodejci na dotěrné ptáky stříkali vodu ze zahradních hadic.

V Benátkách poprvé po 500 letech zpřístupní ikonickou památku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám