Hlavní obsah

Bar na chorvatské pláži obývají psi, mohou si dát pivo či dort

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo si cestování bez svého čtyřnohého mazlíčka nedokáže představit. Kromě nepřeberné nabídky zvířecích hotelů, salónů krásy a podobných služeb, mají turisté mířící do Chorvatska nový cíl. Na pobřeží u městečka Crikvenica totiž otevřeli plážový bar pro psy, který pro ně nabízí například pivo i zmrzlinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V chorvatské Crikvenici otevřeli plážový bar pro psyVideo: Reuters

 
Článek

Bar má být především místem, kde mohou lidé se svými mazlíčky dovádět a užít si příjemnou atmosféru. Na podnik se během prvních dnů po otevření valí jen samá chvála. „Nebýt tohoto baru, můj čtyřměsíční pes by teď byl doma a nejspíš si steskem vyplakal oči. Už zkusil psí pivo — to mu moc chutnalo, stejně jako zmrzlina. Je to skvělé místo,“ tvrdí jeden z návštěvníků.

Psí pivo samozřejmě neobsahuje alkohol a vlastně je pivu na sto honů vzdálené. Vyrobeno je ze zeleniny a kuřecího masa. Zmrzlina zase z banánů, burákového másla, jogurtu a sójového mléka. Starší psi si mohou pochutnat na ozdravném čaji, který má podpořit růst srsti. Myslí se i na majitele psů, kteří si mohou v baru také koupit občerstvení či nápoje, pochopitelně určené pro lidi.

„Myšlenka baru přišla sama. Několik let jsme vedli psí hotel, ke kterému patřila i pláž. Takže to přirozeně vyplynulo,“ tvrdí jedna ze zakladatelek Ruby Montanari-Knezová.

„Počet návštěvníků, kteří k nám chodí, je neuvěřitelný. Zároveň to není typ místa, kde by bylo psy či lidmi přeplněno,“ tvrdí Knezová a dodává, že všichni hosté jsou velmi tolerantní, tudíž není potřeba zavádět jakékoli restrikce. „Pláž je místem svobody a zábavy,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám