Hlavní obsah

Bali se začne otevírat turistům. Ale jen některým a s karanténou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov Bali začne v příštím týdnu po mnoha odkladech s otevíráním hranic. Vypravit se na něj budou moci prozatím jen někteří zahraniční turisté, mimo jiné z Číny, Nového Zélandu či Japonska. Nevyhnou se však osmidenní karanténě, uvádí s odkazem na indonéskou vládu server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Bali se začne postupně otevírat zahraničním návštěvníkům.

Článek

Mezinárodní letiště Ngurah Rai u Denpasaru se otevře příští čtvrtek 14. října. Od stejného data tedy budou moci dorazit i někteří zahraniční turisté. Nevyhnou se ovšem osmidenní karanténě, kterou si musejí hradit na vlastní náklady. Otevírání země i uvolňování opatření bude podle indonéské vlády postupné, aby nedošlo k nějakým neočekávaným událostem.

Detailní vstupní požadavky na Bali zatím nebyly zveřejněny. Pravděpodobně však budou stejné jako ty dosavadní, které umožňovaly vstup třeba diplomatům či lidem s trvalým pobytem. Kromě dokončeného očkování se vyžaduje také negativní PCR test ne starší než 72 hodin.

Bali se mělo zahraničním turistům otevřít během uplynulého roku již několikrát. Zhoršující se situace nejen ve světě, ale zejména v Indonésii však plány zhatila.

Země patří podle CNN k nejhůře postiženým v Asii, zaregistrovala více než 4 miliony případů a asi 142 tisíc úmrtí ve spojitosti s covidem-19. Zdravotnické orgány však mají za to, že čísla budou ještě vyšší. Vláda nicméně projevila ochotu konečně Bali otevřít, protože ostrov je silně závislý na cestovním ruchu.

Chile se v říjnu otevře turistům. Očkování je ale před karanténou nezachrání

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám